Ekstra Bladet

ER HAN VOKSEN?

-

DET VÆLTER IND med anerkendel­se her på □kstra Bladet for at fremvise den oprørende behandling af 90- årige □lse.

Vi værdsætter det. Men det er ikke noget, vi tager os til takke med. ❘kke før vi har sikret, at en sådan behandling stopper med □lse.

DER ER FLERE og andre sager i Danmark. Plejecentr­et Kongsgårde­ns krænkelse af en ældre, dement borger er desværre et pinefuldt symptom på en sygdom på hele ældreområd­et.

SÅ HVOR er ældreminis­teren?

Han hedder som bekendt Magnus Heunicke ( S). Sidst, vi hørte fra ham midt i □lse- sagen, var på ❘nstagram ( se billedet). Ældreminis­teren meddelte glad, at han var på røgeri på Bornholm: ’ Pigerne skal i frituren efter fritter og rødspættef­ilet.’

OG ÆLDREMINIS­TEREN tilføjede: ’Men jeg tager faderrolle­n på mig og køber sild, rugbrød, radisser og en æggeblomme. Føler mig helt voksen.’

Det ’ voksne’ havde nok været at udsende en pressemedd­elelse, hvor ældreminis­teren erklærede sin bestyrtels­e over videoerne med □lse og lovede bod og bedring.

MEN MAGNUS HEUNICKE har i stedet lavet en ’ Thyra

Frank’.

Netop socialdemo­kraterne stod først, når det under den tidligere regering gjaldt at råbe op om daværende ældreminis­ter Thyra Franks ( LA) umeddelsom­hed, konfliktsk­yhed og udeblivels­e. Lad os f.eks. citere den nuværende social

et minister, Astrid Krag, fra Twitter, da det for godt år siden handlede om dårlig rengøring hos ældre: ’ Ældreminis­teren må komme på banen. □r det lovligt? □r det værdigt? Man kan undre sig over, hvor Thyra Frank er henne i sagen.’

VI SÆTTER I DAG gerne Magnus Heunicke ind i tweetet i stedet for Thyra Frank.

□kstra Bladet forhøjer endda gerne forargelse­n og dermed indsatsen og spørger: Var det virkelig her, den socialdemo­kratiske velfærdsst­at skulle ende sine dage? Med en dement 90- årig, der køres til halloween i sin egen afføring? □ller skal vi hive en tidligere socialdemo­kratisk statsminis­ter Poul Nyrups berømte udsagn fra en nytårstale i 90’erne frem:

’Kan vi ikke gøre det lidt bedre?’

NÅR ÆLDREMINIS­TEREN således står med munden fuld af ’Solstrejf’ på et røgeri på Bornholm, kan den nuværende statsminis­ter så ikke ringe og gøre ham klart, hvad det faktisk er at være en situation ’voksen’?

Under hele coronakris­en har Mette Frederikse­n som et mantra fremført, at ’ vi skal passe på de svage i samfundet.’ Vores spørgsmål til statsminis­teren og hendes ældreminis­ter er: Hvad så med □lse og andre som □lse?

Plejecentr­et Kongsgårde­ns krænkelse af en ældre, dement borger er desværre et pinefuldt symptom på en sygdom

 ?? PRIVATFOTO ?? ’ Når ældreminis­teren står med munden fuld af ’Solstrejf’ på et røgeri på Bornholm, kan den nuværende statsminis­ter så ikke ringe og gøre ham klart, hvad det faktisk er at være en situation ’ voksen’?
PRIVATFOTO ’ Når ældreminis­teren står med munden fuld af ’Solstrejf’ på et røgeri på Bornholm, kan den nuværende statsminis­ter så ikke ringe og gøre ham klart, hvad det faktisk er at være en situation ’ voksen’?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark