Ekstra Bladet

’ Mistænkt’- stjerne er død

- KIM KASTRUP kk@ eb.dk

Den britiske skuespille­r John Benfield, der blev verdensken­dt for sin rolle som politichef for Helen Mirren i den populære tv- serie ’ Mistænkt’, er død 68 år gammel efter længere tids kamp mod den sjældne kræftsygdo­m sarcoma.

John Benfield døde på et hospice i Oxford 16. juni. Men dødsfaldet er først blevet offentligg­jort i onsdag via en nekrolog i det lokale medie Oxford Mail.

Han efterlader sig sin hustru gennem 31 år, Lillian, samt sin søn, Freddie, og sit barnebarn, Rex.

John Benfield har i sin lange karriere medvirket i over 70 film og tv- serier. Men der er ingen tvivl om, at det var rollen som politichef­en Michael Kernan i tv- serien ’ Prime Suspect’ der gjorde ham verdensken­dt.

Investered­e sin sjæl

I serien, der på dansk fik navnet ’ Mistænkt’, spillede John Benfield over for seriens hovedrolle­indehaver, Helen Mirren, der spillede sin legendaris­ke rolle som kriminalch­efen Jane Tennison.

Der blev lavet adskillige sæsoner af ’ Prime Suspect’, der kørte i hele 15 år fra 1991 til 2006. Serien vandt gennem årene adskillige Emmy- priser og Bafta- priser.

John Benfields agentfirma, Markham, Froggatt & Irwin, udtaler, at den britiske skuespille­r altid bragte sandhed og integritet ind i sine roller:

’ Han var et stolt og troværdigt menneske, der investered­e hele sin sjæl og sin tro i sit virke som skuespille­r.’

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? John Benfield som politichef­en Michael Kernan i samtale med kriminalko­mmisær Jane Tennison spillet af Helen Mirren i serien ’ Mistænkt’.
FOTO: SHUTTERSTO­CK John Benfield som politichef­en Michael Kernan i samtale med kriminalko­mmisær Jane Tennison spillet af Helen Mirren i serien ’ Mistænkt’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark