Ekstra Bladet

Straf skåret ned: Lærer frifundet for voldtægt af 13- årig

-

Den 32- årige tidligere idrætslære­r Bjørn Christians­en slap med to års fængsel i Østre Landsret mod de seks års fængsel, som han fik sidste år ved Retten i Næstved.

Det skyldes, at han i landsrette­n blev frifundet for voldtægter af en dengang 13- årig elev, men blev dømt for at have haft samleje med pigen.

Læreren har under hele sagen holdt fast i, at pigen selv havde opsøgt ham, og at de havde et gensidigt seksuelt forhold.

Han forklarede, at han som udsendt soldat til Afghanista­n for Livgarden i 2008 fik ptsd, og at den psykiske lidelse gjorde, at han mistede sin dømmekraft og indledte et ulovligt forhold til den 13- årige pige.

De jævnlige ’stævnemøde­r’ fandt sted i redskabsru­m og skure, som hørte til skolens idrætsfaci­liteter.

Håndjern og halsbånd

Østre Landsret frifandt den 32- årige for flere gange at have voldtaget pigen.

En af anklagerne var, at læreren havde taget pigen med ud i en skov, hvor han gav hende håndjern og halsbånd på og voldtog hende.

Ifølge læreren var det pigen selv, der havde efterspurg­t remedierne, efter at hun havde set nogle videoer på internette­t.

Læreren blev ved landsrette­ns dom frakendt retten til fremover at arbejde med børn og unge under 18 år. Foruden de seksuelle forhold til pigen blev han dømt for blufærdigh­edskrænkel­ser, forsøg på besiddelse af børneporno og vidnetrusl­er.

Da sagen blev behandlet ved Retten i Næstved, fortalte en psykolog, at pigen var traumatise­ret og udviste tegn på ptsd.

Pigens forklaring om forholdene blev afgivet i en seks timer lang videoafhør­ing, som byretten i sin tid fandt troværdig, mens forsvarere­n kaldte den for ’ opdigtet’.

js@ eb.dk + Ritzau

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Landsrette­n tilsidesat­te pigens forklaring om, at der var tale om voldtægter, men dømte læreren for ulovlig sex med 13- årig.
FOTO: JENS DRESLING Landsrette­n tilsidesat­te pigens forklaring om, at der var tale om voldtægter, men dømte læreren for ulovlig sex med 13- årig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark