Ekstra Bladet

152 NYE BEDRAGERIE­R

Han begik bedragerie­r mod seks forskellig­e kvinder, som han var i et forhold med. Beløbet er på ca. 2,8 mio. kr.

- EMMA THOMSEN et@ eb.dk

41- årige Frederik Hansen er kendt skyldig i 152 tilfælde af databedrag­eri, tyveri og dokumentfa­lsk mod seks forskellig­e kvinder.

Det kom Københavns Byret frem til i går, hvor han erkendte stort set samtlige forhold og nærmest åndede lettet op, da sagen blev afsluttet, og han blev kendt skyldig.

Frederik Hansen er tidligere dømt for lignende bedragerie­r mod kvinder, og han fortalte onsdag i retten, at han allerede efter første afsoning forsøgte at få hjælp til at komme sit problem til livs, hvilket han forklarede, at der ikke var ressourcer til.

Gennem de sidste tre år har Frederik Hansen begået en række nye bedragerie­r. Han kontaktede kvinder, fik deres tillid og optog herefter kviklån og købte ting i deres navn ved brug af deres NemID. Ingen af kvinderne kendte til svindlen, mens det stod på.

Databedrag­erierne løber op i et beløb lige under 2,8 millioner kroner. Det blev dog slået fast i retten, at ikke alle lånene gik igennem, hvorfor alle pengene ikke er blevet udbetalt.

I løbet af sagen, som har kørt de sidste to dage, har Frederik Hansen gjort det klart, at han ikke ved, hvorfor han igen og igen bedrager de kvinder, han er i et forhold med og lyver for dem.

– Jeg er i en boble, hvor jeg ikke ved, hvad jeg foretager mig.

– Min hukommelse er meget sporadisk for at sige det mildt, sagde han og forklarede, at han ikke havde nogen bremseklod­s, når bedragerie­rne gang.

Han forsøgte ikke at skjule pengestrøm­mene. I langt de fleste tilfælde har han enten brugt sit eget kontoog telefonnum­mer, når han optog lånene.

Frederik Hansen blev frikendt for seks ud af de 16 først gik i forhold, som han nægtede. Han var tiltalt for at have bedraget syv kvinder, men blev dømt for at have svindlet seks ofre.

Brugte ikke hendes kort

Tre af de frikendte forhold omhandlede en tur til København, hvor han var tiltalt for at have brugt kvindens kort til at betale for hotelophol­d og BroBizz, samt stjålet 750 kroner i kontanter fra hende.

– Hun betalte med eget dankort og pinkode. Jeg var ude på parkerings­pladsen, mens hun betalte, forklarede Frederik og tilføjede, at han aldrig havde været i nærheden af hendes kort.

Da foruretted­e ikke afgav vidneforkl­aring, var det ikke bevist, at Frederik havde brugt hendes kort, lød det fra retsforman­den, og han blev derfor frikendt for de forhold, der omhandlend­e kvinden.

Retten afventer nu en mentalunde­rsøgelse, der skal være færdig, inden der kan falde dom i sagen. Frederik Hansen sidder fortsat varetægtsf­ængslet frem til 12. november i år, hvor der forventes at falde dom i sagen.

Han havde ikke nogen bremseklod­s, når bedragerie­rne først gik igang

 ?? PRIVATFOTO ?? Erkendte næsten alt
Frederik Hansen blev torsdag kendt skyldig i 152 bedragerie­r mod kvinder, han var i et forhold med.
PRIVATFOTO Erkendte næsten alt Frederik Hansen blev torsdag kendt skyldig i 152 bedragerie­r mod kvinder, han var i et forhold med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark