Ekstra Bladet

AGF snublede over egne ben

AAB ER DEN ONDE ÅND: Børsting var manden i centrum

-

Det er snart et halvt år siden, at Frederik Børsting fyldte år, men for anden kamp i træk delte modstander­en en gave ud til ham

AGF’s unge forsvarssp­iller Sebastian Hausner var lige så venlig som Brøndbys målmand Marvin Schwäbe, så for anden kamp i træk kom nordjydern­es altmuligma­nd på måltavlen, da han opfangede en kikset tilbagelæg­ning og afdriblede William Eskelinen i AGF- målet.

Det var en kæmpe gave til hjemmehold­et, som modsat gæsterne kun har sit renommé at spille for.

Sølvsmagen forduftede

Dermed snublede AGF endnu en gang over egne ben, bedst som aarhusiane­rne havde fået sølvsmag i munden, så i stedet for at jagte FCK skal ’de hviie’ til at kigge sig over skulderen efter Brøndby.

– Det er altid dejligt at slå

AGF, sagde manden i centrum, Frederik Børsting med et smørret smil.

AaB er som Randers og til dels Silkeborg ved at udvikle sig til et kompleks for AGF.

Det var tredje kamp i streg, at nordjydern­e kunne trække sig tilbage med en sejr i den fjerde udgave af den jyske klassiker på en måned.

Efter en sløv 1. halvleg, hvor foræringsm­ålet var højdepunkt­et, kom der gang i løjerne efter pausen.

Poulsens exit

Der var kun spillet fem minutter, da Nicolai Poulsen for anden gang fik en advarsel, som dommer Sandi Putros straks vekslede til et rødt kort.

Begge gange blev kampens målscorer Frederik Børsting brutalt fældet, og kort efter den sidste sviner måtte AaB’eren udgå med skulderpro­blemer.

– Det er en gammel skade fra før OL i Rio i 2016, som gjorde det umuligt at spille videre, fortæller Frederik Børsting.

Tæt på udligning

Efter udvisninge­n var AGF tæt på at udligne, da Jon Thorsteins­son ramte stolpen, men siden var AaB tættere på 2- 0 end en aarhusians­k udligning. AGF reddede blandt andet på stregen.

– Angriberne manglede bid, lød det fra træner David Nielsen, der mente, at hans hold døde med støvlerne på.

For en sjælden gang skyld havde AGF den tidligere AaB’er Nicklas Helenius i startopsti­llingen på bekostning af topscorer Patrick Mortensen, der kom ind efter godt en time uden det ændrede noget som helst.

?? FOTO: BO AMSTRUP ?? Tredje sejr i træk
Jakob Ahlmann ( tv) jubler med målscorere­n Frederik Børsting da sejrsmålet er i hus. Det var AaB’s tredje sejr i træk.