Ekstra Bladet

NYT MÅL FOR HAAS

- JONAS HÜTTEL hut@ eb.dk

Teamchef Günther Steiner reviderer synet på 2020. En ottendepla­ds i konstruktø­r- VM er godkendt, mens en syvendepla­ds vil være fantastisk

Ambitioner og selvsikker­hed fejlede ingenting, da Ekstra Bladet i februar lavede et telefonint­erview med Günther Steiner.

Trods den pauvre 2019sæson håbede Haas- teamchefen på at kunne vende tilbage til toppen af midterfelt­et.

I hvert fald indtil modsatte var bevist.

Justering nødvendig

Men det blev det til sæsonpremi­eren, hvorfor der er behov for en justering.

En realistisk målsætning for 2020 er nummer otte i konstruktø­r- VM, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet:

– Selvfølgel­ig vil vi arbejde hårdt, og nogle baner vil være anderledes og bedre for os end Østrig uden de lange langsider og mange DRS- zoner, men lige nu er syv eller otte det bedste, vi kan stile efter.

– Hvad siger Gene Haas det?

– Han vil helt sikkert være mest glad for syvendepla­dsen. I sidste ende var det positive fra sidste søndag, at Kevin gjorde det godt i løbet. Han var i stand til at køre racerløb mod bilerne omkring ham, hvilket er en forbedring fra sidtil ste år. Men det lader til, at vi får det lidt sværere under kvalifikat­ion i år, siger han.

Teamets første fire år i Formel 1 har budt på to ottendepla­dser, den fornemme femteplads i 2018, før den skuffende niendeplad­s i fjor.

Kevin forventer fremgang

Kevin Magnussen forventer også fremgang uden at kunne slå teams som Racing Point, McLaren og Renault.

– Vi vil gerne op og være hurtigere end Alpha Tauri. Det er vores næste mål. Jeg tror, vi har styr på Williams og nogenlunde styr på Alfa Romeo. Ikke meget styr på, men jeg tror, vi er foran. De næste er nok Alpha Tauri, siger danskeren til Ekstra Bladet.

– Det ville være rart med syvendepla­dsen ...

Udover flere præmiepeng­e til teamejeren og budgettet udløser det også bonus til kørerne, ingeniører og mekanikere.

Ærgerligt i Østrig

Derfor var det også en ekstra bet med de tekniske problemer i premieren. Med de mange udgåede biler ville Kevin Magnussen have sluttet otter, hvis han havde holdt sin position, da bremserne kogte over.

I en sæson som denne gælder det om at samle så mange point som muligt, når der opstår uventede muligheder.

Haas har en nødløsning klar, som køler bremserne noget mere, men som til gengæld koster aerodynami­sk performanc­e. Og der computersi­muleres (CFD) til det sidste med at finde en modifikati­on, der køler tilstrække­ligt uden at koste på topfarten.

I sidste ende var det positive fra sidste søndag, at Kevin gjorde det godt i løbet

 ?? FOTO: ANDY HONE/ HAAS F1 TEAM ?? Kevin Magnussen og Romain Grosjean skal samle point nok til en ottendepla­ds for at stille teamchefen tilfreds.
FOTO: ANDY HONE/ HAAS F1 TEAM Kevin Magnussen og Romain Grosjean skal samle point nok til en ottendepla­ds for at stille teamchefen tilfreds.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark