Ekstra Bladet

BANDEFOLK DØMT

23- årig indkassere­r tre års fængsel i sag, hvor café i Vanløse blev forsøgt brændt

- SUNE FISCHER fish@ eb.dk

Med rolig mine modtog to LTF- medlemmer i går dommen i en sag, der inkluderer brandstift­else, vold mod en fængselsbe­tjent samt at have ladet sig påføre en ulovlig tatovering.

I sagen har begge været tiltalt for brandstift­elsen, mens kun den ene var tiltalt for overfald og tatovering. Alle tre forhold har han erkendt under retssagen.

Holdet udgør en afdeling i den nu forbudte LTF- bande, der fortsat er aktiv trods forbuddet

Her er der tale om 23-årige Mads Vestergaar­d, der i dag fik tre års fængsel. Dommen blev anket til landsrette­n på stedet.

Den anden, en 20-årig LTF’er med anden etnisk baggrund, fik et års fængsel i sagen om brandstift­elsen, hvor politiet mener, han var føreren af den scooter, brandstift­eren flygtede på, efter at man natten til 20. september i fjor havde kastet tre molotovcoc­ktails ind i Café Vik i Vanløse.

Til alt held blev ilden hurtigt nedkæmpet, så den ikke nåede at sprede sig til resten af den etageejend­om med beboelse, der huser caféen.

Mads Vestergaar­d bærer tre markante tatovering­er i ansigtet og på halsen.

På halsen er der tatoveret

’HOLDET’ med almindelig­e blokbogsta­ver.

Samme ord er også præget ind i ansigtet, hvor tatovering­en går fra kind til kind med en skrifttype, der kendes fra latinameri­kanske gadebander.

Forbudt ved lov

Holdet udgør en afdeling i den nu forbudte LTF- bande, der fortsat er aktiv trods forbuddet.

I bogstavet ’ O’ på den ene kind er der desuden tatoveret LTF, hvilket er forbudt i og med, at LTF- banden er gjort forbudt ved lov.

Hvis man har ladet sig tatovere med bogstaver relateret til banden efter forbuddet, vurderer politiet, at det er videreføre­lse af banden og dermed ulovligt.

Ifølge anklageskr­iftet er tatovering­en påført i perioden mellem 31. december i fjor og 15. januar i år.

Ved domsafsige­lsen forklarede retsforman­d Christian Lundblad, at retten takserede selve tatovering­en til 40 dages fængsel, der indgår i den samlede dom.

Retsforman­den stillede i den forbindels­e samtidig spørgsmål om, hvordan man fremadrett­et skal håndtere den ulovlige tatovering.

Dette spørgsmål kunne hverken anklager eller forsvarer dog svare på.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Det var kort før midnat 20. september, at tre molotovcoc­ktails blev kastet ind til Café Vik i Vanløse.
FOTO: KENNETH MEYER Det var kort før midnat 20. september, at tre molotovcoc­ktails blev kastet ind til Café Vik i Vanløse.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark