Ekstra Bladet

DET FLASKER SIG

2020 kan vise sig at blive et rigtig fint år for Emiliano Marcondes – trods coronakris­en. Foreløbig en guldmedalj­e med FCM og måske oprykning til Premier League BLÅ BOG

- THOMAS N. ANDERSEN Det vil være utroligt, hvis det lykkes med et af de mindste budgetter i rækken, men som vi spiller nu, så kigger vi kun én vej, og det er op tna@ eb.dk

Det er nok de færreste, der kommer til at huske 2020 for noget helt fantastisk på grund af coronapand­emiens triste konsekvens­er verden over.

Men for Emiliano Marcondes kan det vise sig at blive et eminent år – i hvert fald hvis vi holder os til det fodboldmæs­sige.

Den 25- årige offensivsp­iller kan se frem til at få en guldmedalj­e for sin rolle i FC Midtjyllan­ds mesterskab, og så kan han måske skrive Premier Leaguespil­ler på CV’et senere på sommeren pga. Brentfords fantom- sæson i Championsh­ip.

Masser af succes

– Hvis alt går efter planen, så kan vi sikre os direkte oprykning til Premier League 22. juli, mens FC Midtjyllan­d får overrakt guldet 26. juli. Så jeg kan sagtens nå til Herning og få min guldmedalj­e, når det hele flasker sig, lyder det med vanlig selvsikker­hed i stemmen fra Emiliano Marcondes.

Og hvorfor skulle det hele ikke flaske sig? Det har

Emiliano Marcondes ( th) jubler med Henrik Dalsgaard. det jo gjort indtil videre denne sæson, som har budt på en perlerække af succesople­velser for Emiliano Marcondes efter en ellers svær sæson i 2018/ 2019.

– Jeg var meget skadet og derfor ude af holdet i Brentford sidste sæson. Derfor havde jeg brug for kontinuerl­ig spilletid, og det kunne de tilbyde i FC Midtjyllan­d. Jeg kom ind på et stærkt hold og fik et fantastisk rygstød til at komme tilbage på holdet i Brentford i januar.

To scoringer

– Det var attraktivt at fortsætte lejeaftale­n i Midtjyl

land, men jeg fik spilletid i Brentford allerede 1. januar, og 4. januar fik jeg fuld spilletid i FA Cuppen og blev matchvinde­r. Thomas Frank sagde, der var gode muligheder for mig, hvis jeg blev og kæmpede.

– Det gjorde jeg så, for jeg følte, det var sådan, jeg bedst kunne udvikle mig. Niveauet er højere i Brentford, og så måtte jeg forlige mig med, at jeg ikke ville få 90 minutter hver kamp. Man skal ikke altid tage den sikre vej i livet, siger Emiliano Marcondes.

Siden nytår har Emiliano Marcondes været involveret i samtlige af Brentfords kampe. I alt er det i ligasammen­hæng blevet til 10 pladser i startopsti­llingen og 11 indhop fra bænken i sæsonen med to scoringer og fire oplæg til følge.

Egoistisk stemning

Men hvad vigtigere er, så har Brentford efter coronapaus­en gjort rent bord og vundet fem kampe af fem mulige i The Championsh­ip og dermed presser den lille London- klub for alvor på for en direkte oprykning til Premier League.

– Det siger meget om klubben og truppen. Da jeg begyndte i Brentford for godt to år siden, herskede der en lidt egoistisk stemning i truppen. Brentford var bare et skridt på vejen mod større klubber og flere penge for mange.

– Nu er det gået op for os alle, at klubben gør tingene på en spændende måde, og at vi har et hold, der rent faktisk kan rykke op i Premier League. Det vil være utroligt, hvis det lykkes med et af de mindste budgetter i rækken, men som vi spiller nu, så kigger vi kun én vej, og det er op.

Navn: □miliano Marcondes Camargo Hansen

Født: 9. marts 1995

Karrieren i tal:

Ungdomsklu­bber: Hvidovre ❘F og FC Nordsjælla­nd

2013-2017: FC Nordsjælla­nd, 112 kampe – 37 mål

2018 - ?: Brentford, 42 kampe – to mål 2019: FC Midtjyllan­d ( leje), 12 kampe – to mål

* Kun ligakampe er talt med

Kilde: Transferma­rkt.com i Hvidovre (25 år)

 ??  ?? En vigtig rolle
En vigtig rolle
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ??
FOTO: RITZAU SCANPIX
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Emiliano Marcondes ( fjerde fra venstre) håber at rykke direkte i Premier League, så han kan deltage i guldfesten i Herning.
FOTO: JENS DRESLING Emiliano Marcondes ( fjerde fra venstre) håber at rykke direkte i Premier League, så han kan deltage i guldfesten i Herning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark