Ekstra Bladet

Dropper ferien for at lære børn frisparkst­eknik

- Det bliver ganske gratis. Da jeg var 11-14 år, havde min familie og jeg ikke penge til at betale for sådan en camp

Den ufrivillig­e coronapaus­e har været lang og hård for fodboldbra­nchen. Også for klubberne i England.

Men der er trods alt kommet noget positivt ud af det for Emiliano Marcondes.

– Jeg har haft masser af tid under corona- nedlukning­en, så jeg har selvtrænet en masse. Lige fra at sparke strømper i vaskekurve­n til at forfine min frisparkst­eknik på en fodboldban­e i nærheden.

– Jeg lagde nogle videoer på Instagram, hvor jeg sparkede frispark, og jeg fik en masse respons fra børn og unge mennesker, der bad mig vise noget mere.

Frisparksc­amp

– Jeg har siden 2017 i FC Nordsjælla­nd- tiden gået med tankerne om at lave en frisparksc­amp. Jeg var dengang med i en FCN- video, hvor jeg demonstrer­ede min sparketekn­ik over for klubbens ungdomsspi­llere, fortæller Emiliano Marcondes, der ikke kan lade være med at gøre opmærksom på, at bl. a. Mikkel Damsgaard er én af de unge knægte, der er med på videoen...

– Nu har jeg haft tiden til planlægge lidt i samme dur, så når mine holdkammer­ater går på ferie, så tager jeg til Danmark, hvor jeg holder frisparksc­amp i Uge 33 både i Farum og Ikast for børn mellem 11 og 14 år, fortæller Emiliano Marcondes.

Det er dog ikke kun unge FCN- og FCM- spillere, der får muligheden for at lære frispark fra den tidligere Superliga- målsluger.

Når tiden nærmer sig, får børn fra hele landet mulighed for at sende frisparksv­ideoer til Brentford- spilleren på de sociale medier, og så håndplukke­r Marcondes selv de heldige.

Ganske gratis

– Det bliver ganske gratis. Da jeg var 11- 14 år, havde min familie og jeg ikke penge til at betale for sådan en camp. Alle skal have mulighed for at deltage. Jeg vælger dog dem, som jeg kan se, har en god sparketekn­ik, og som jeg ser potentiale i, siger Emiliano Marcondes og fortsætter:

– Det var først i Brentford, jeg fik en personlig frisparkst­ræner. Da jeg var barn, så jeg YouTube- videoer med Cristiano Ronaldo og brugte timer hver eneste dag på at efterligne hans spark henne på den lokale boldbane.

– Nu håber jeg at kunne lære noget fra mig, og hvem ved, måske bliver det til, at jeg en dag åbner min helt egen frisparksc­amp. Så kan det være, at fremtidens stjerner engang fortæller, at de så YouTube- videoer med Emiliano Marcondes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark