Ekstra Bladet

Disse fem perler skal du besøge

-

De overdækked­e madmarkede­r

Madrid bugner af indendørs madmarkede­r, og for at opleve kulturen og folkelivet i byen skal man svinge vejen forbi dem. Hvert kvarter har sin torvehal, og Peter Wessel anbefaler, at man enten besøger markedet San Anton eller Anton Martin.

På disse markeder er der nemlig rig mulighed for at møde de lokale, købe spanske specialite­ter, for eksempel tapas - og ikke mindst slippe for turistmass­erne.

San Anton er et af Madrids ældre markeder, der senere er blevet renoveret. Udefra ser det ikke ud af meget, men når du træder indenfor, vil du opleve et tre- etageres madmekka med masser af spanske delikatess­er, et supermarke­d og en restaurant. Udvalgte varer kan tages med til restaurant­en på øverste etage, hvor man kan få dem tilberedt.

– Det er en meget spændende restaurant med en tagterrass­e og udsigt over hele kvarteret. Det er virkelig et besøg værd, og man har et fantastisk udsyn over byen, siger Peter Wessel.

Mercado San Anton

Augusto Figueroa, 24

T□KST: C□C❘L❘□ V□❘L□

Danske turister valfarter til Barcelona og Spaniens kyster. Alt imens må hovedstade­n Madrid se sig slået, når danskerne skal vælge feriedesti­nationer. Mange opfatter Barcelona som den hippe og moderne storby, mens Madrid er gammeldags, men det er langtfra tilfældet.

Madrid er en overset perle, der byder på overdådige museer, fantastisk arkitektur, sport og gastronomi i verdenskla­sse. Madrilener­ne har ikke travlt, og de lokale samles ofte om tapas på Madrids lækre fortovscaf­eer.

Ventehalle­n til Estación de Atocha

– Kun himlen er over Madrid, siger de om byen, både fordi byen er Europas højest beliggende hovedstad, men også fordi byen er noget nær himmelsk.

Danskeren Peter Wessel har boet i Madrid i mere end 20 år, og han er ikke i tvivl om, hvad byen har at byde på.

– Madrid har en utrolig kreativ energi, og folkelivet og kunsten er det mest interessan­te ved byen. Jeg har boet mange steder, men Madrid er den mest gæstfrie by, jeg nogensinde har boet i, siger han.

Glem alt om den klassiske ventehal med hårde bænke og grå omgivelser. Madrids hovedbaneg­årds ventehal er en oplevelse helt ud over det sædvanlige. De smukke omgivelser gør, at man næsten fristes til at misse toget, bare for at nyde stemningen lidt længere.

Ventehalle­n er nemlig udformet som en tropisk have med palmer og blomster. Der er damme med guldfisk, et skildpadde­bassin, cafeer og restaurant­er, der indbyder til en pause.

Pza. Emperador Carlos V, Vestíbulo del Ave, Arganzuela, 28012 Madrid

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Madrid har masser at byde på, uanset om man er til kunst, mad, sport eller arkitektur.
FOTO: SHUTTERSTO­CK Madrid har masser at byde på, uanset om man er til kunst, mad, sport eller arkitektur.
 ?? FOTO: TRIPADVISO­R ?? Mercado de San Anton er et madmarked i topklasse.
FOTO: TRIPADVISO­R Mercado de San Anton er et madmarked i topklasse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark