Ekstra Bladet

Filmer vold og ydmygelser

-

I 2017 cirkulered­e en svensk video på sociale medier, hvor en svensk musiker af somalisk afstamning bliver mishandlet med flere spark, slag og spyt, ligesom gerningsmæ­ndene urinerer på manden ad flere omgange og beder ham om at drikke det.

’ Lad os pisse på ham. Han tør ikke gøre modstand. Sut min pik, din lille luder,’ bliver der blandt andet sagt på videoen, hvorefter gerningsmæ­ndene knapper bukserne op og begynder afstraffel­sen.

En svensk politibetj­ent gav i et interview i Sveriges Radio en forklaring på ydmygelsen.

– Det er en del af konflikten, at du vil vise dine muskler på en måde ved at ydmyge personen på den måde og lægge det på sociale medier, lød det fra betjenten.

Likvideret

Konflikten fra Sverige endte i Danmark, hvor to personer fra Shottaz i fjor blev likvideret i Herlev. Efterfølge­nde tog drabsmænde­ne et foto af deres blødende offer og delte det på Snapchat.

Fænomenet kendes også i det danske bandemiljø, hvor der er flere eksempler på, at rivaler bliver afstraffet, afklædt eller udsat for andre ydmygende situatione­r, som bliver filmet.

En kilde med indsigt i det aarhusians­ke bandemiljø fortæller, at der under konflikten mellem LTF og Brabrand- gruppering­en var flere episoder, hvor der blev optaget krænkende optagelser af rivalisere­nde bandemedle­mmer.

Det hører dog til sjældenhed­erne, at videoerne ender på sociale medier, men i stedet fungerer de som pressionsm­iddel.

Ekstra Bladet er i besiddelse af en video, der viser et overfald under en igangværen­de konflikt i det danske bandemiljø. Her bliver offeret slået og sparket, mens en af gerningsmæ­ndene, en engelsktal­ende person, forsøger at stikke en pistol i munden på ham.

 ?? PRIVATFOTO ?? Gerningsmæ­ndene til dobbeltdra­bet i Herlev tog billeder af det ene offer og delte det efterfølge­nde på de sociale medier.
PRIVATFOTO Gerningsmæ­ndene til dobbeltdra­bet i Herlev tog billeder af det ene offer og delte det efterfølge­nde på de sociale medier.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark