Ekstra Bladet

TILBAGEHOL­DT EFTER DEMO MOD MUNDBIND

- THOMAS HARDER harder@ eb.dk

Connie R. er langtfra tilfreds med den måde, hun og otte andre blev behandlet på, da de i sidste uge demonstrer­ede i den københavns­ke metro.

Connie er – ligesom en del andre danskere – ikke begejstret for reglerne om brug af mundbind.

– Vi demonstrer­ede for at informere andre borgere om deres rettighede­r i forhold til ikke at bære mundbind, hvis de er syge, oplever svært ubehag eller vejrtrækni­ngsproblem­er, skriver Connie i et indlæg til nationen! og henviser til paragraf 3 og paragraf 4 i bekendtgør­elsen om krav om mundbind i kollektiv trafik.

Her står blandt andet, at man er undtaget kravet, hvis mundbind eller visir giver vejrtrækni­ngsbesvær eller kvælningsf­ornemmelse­r.

I metroen blev gruppen, hvor ingen af de ni kan tåle mundbind, mødt af to kontrollør­er. Den ene var smilende og venlig.

Vi agter at klage, og det bliver jo spændende at se, hvad vi får ud af det

– Den anden udtalte: ’ Jeg gider ikke høre på jer konspirati­onsteoreti­kere.’ Han stod med en walkie-talkie, og da vi ankom til lufthavnen, ventede tre uniformere­de betjente på os, skriver Connie.

Demonstran­terne blev afkrævet navn og personnumm­er, da de ellers ville blive anholdt og slæbt med på stationen, lød truslen.

– Men politibetj­entene hverken kunne eller ville svare på, om vi var sigtede for noget, men vi skulle altså vente, til betjentene havde talt med deres jurister.

Efter en time fik gruppen besked om, at de var registrere­de for at køre uden mundbind, og at de ville få en bøde næste gang – medmindre de kunne fremvise en lægeerklær­ing.

– På Sundhedsst­yrelsens hjemmeside står der dog intet om, at man skal have en lægeerklær­ing. Det samme gælder politiets egen hjemmeside.

– Det vil sige, at politiet vælger at tolke lovgivning­en stik modsat ...

– Vi agter at klage, og det bliver jo spændende at se, hvad vi får ud af det, skriver Connie, der i den grad har fået læserne op af stolene.

Hele 1100 har kommentere­t hendes indlæg på Facebook og ekstrablad­et. dk, mens 17.903 har deltaget i afstemning­en.

 ?? FOTO: EMIL HELMS/ RITZAU SCANPIX ?? Connie R. ville i sidste uge med en demonstrat­ion oplyse borgerne i metroen om deres rettighede­r i forhold til ikke at bære mundbind i den kollektive trafik. Det kostede en times debat med ordensmagt­en.
FOTO: EMIL HELMS/ RITZAU SCANPIX Connie R. ville i sidste uge med en demonstrat­ion oplyse borgerne i metroen om deres rettighede­r i forhold til ikke at bære mundbind i den kollektive trafik. Det kostede en times debat med ordensmagt­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark