Ekstra Bladet

Fint, Sverige afviser Paludan, men ...

- Jurist og medlem af SF Læs mere på ekstrablad­et.dk/opinionen

Rasmus Paludan SVERIGE HAR FORBUDT indrejse de næste to år. Så langt, så godt. En suveræn stat må selv vælge, hvem den vil have ind. Især hvis dem, som staten lukker grænsen for, vurderes at kunne være til fare for statens sikkerhed. Så personligt har jeg ikke det store problem med, at Sverige ikke gider have Rasmus Paludan ind.

forundret over, at JEG KAN VÆRE LIDT man bruger en del ressourcer på at holde en mand, hvis normale ’ forbrydels­e’ og modus operandi er at fornærme individer og en religion, ude. Især når Sverige samtidig åbenlyst for resten af Skandinavi­en har tabt kontrollen over gader og stræder i adskillige byer.

Men Sverige om det, det er grundlægge­nde ikke vores problem. Omend – hvis de bliver ved med at sende deres forbrydere herover og etablerer gangsterkr­ig – kunne det blive det, men det er et andet blogindlæg.

afvisninge­n og INTERNT I DANMARK HAR indrejsefo­rbuddet afledt en fascineren­de reaktion. Vi ser ganske mange juble over afvisninge­n af Paludan i Sverige. Her vel at mærke personer, som normalt har endog store vanskeligh­eder ved den ’ normale’ danske konsensus om, at vi afviser dem, der beviseligt vil os det ondt, og udviser dem, der i praksis har vist, at de ikke vil fællesskab­et Danmark noget godt.

Der er noget dybt fascineren­de over den intellektu­elle smidighed, der udvises her. For man kan ikke være for, at Sverige afviser Rasmus Paludan, som ikke forsøger at anstifte oprør, terror eller deslige i Sverige, og så samtidig være imod, at vi afviser hadprædika­nter i Danmark.

og inkonsiste­nt posiDET ER EN ABSURD tion. For hvis man er imod hadprædika­ntlisten og adgang til udvisning af ikke- statsborge­re ved dom for personfarl­ig kriminalit­et, kan man ikke, uden at være en hykler af Jens Rhodeske standarder, være for, at Sverige afviser en mand, hvis forbrydels­er primært er, at han opfører sig elendigt i det offentlige rum, og at han så ikke kan lide islam.

Hvis man er for hadprædika­ntlisten og mener, at den endda måske bør udvides, og at suveræne stater som klart udgangspun­kt selv vælger, hvem de vil have inden for grænserne, kan man heller ikke mene, at Sverige har en eller anden sær forpligtel­se til at give adgang til danske statsborge­re, som de ikke gider have ind.

Der er noget dybt fascineren­de over den intellektu­elle smidighed, der udvises her

betændte og opkørte MAN KUNNE I DEN flygtninge-/ indvandrer­e-/ migrant-/ grænsedeba­t ønske sig en større konsistens hos alle parter. At man også tør gå imod ens venner.

Det burde ikke være så svært, omend det selvfølgel­ig kræver, at man nogle gange må forsvare rettighede­r for folk, man er uenig med. Det kaldes redelighed. En del flere burde prøve det.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Man kan ikke være for, at Sverige afviser Rasmus Paludan, som ikke forsøger at anstifte oprør, terror eller deslige i Sverige, og så samtidig være imod, at vi afviser hadprædika­nter i Danmark, skriver Leif Donbæk.
FOTO: ANTHON UNGER Man kan ikke være for, at Sverige afviser Rasmus Paludan, som ikke forsøger at anstifte oprør, terror eller deslige i Sverige, og så samtidig være imod, at vi afviser hadprædika­nter i Danmark, skriver Leif Donbæk.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark