Ekstra Bladet

KAN GRINE HELE VEJEN TIL BANKEN

Førsteopla­get af Lars Løkke Rasmussens nye bog bliver revet væk. Minimum en kvart million er allerede i hus til den politiske forfatter

- JANUS ØSTERGAARD JAMES KRISTOFFER MILES JONAS SAHL FOTO: EMIL AGERSKOV jao@ eb.dk jkm@ eb.dk; sahl@ eb.dk

Lars Løkke har sat gang i kasseappar­aterne hos landets boghandler­e. Og i tykkelsen på sin egen tegnebog.

Den tidligere statsminis­ter har på blot 24 timer siden udgivelsen af sin bog ’ Om de fleste – og det meste’ stort set solgt hele førsteopla­get på 7000 eksemplare­r. Det oplyser Politikens Forlag til Ekstra Bladet.

Allerede nu er næste oplag i samme størrelses­orden på vej i trykken.

Strømmer ind

Det selvbiogra­fiske værk, der bl. a. indeholder kontrovers­ielle båndudskri­fter af det skæbnesvan­gre hovedbesty­relsesmøde, hvor Løkke sidste år trak sig fra formandspo­sten i Venstre, indtager da også de tre øverste pladser på Saxos bestseller­liste. Henholdsvi­s det trykte eksemplar, lydbogsudg­aven og e- bogsudgave­n.

Dermed er royaltykro­nerne allerede begyndt at strømme i retning af Lars Løkke.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er en normal royaltyaft­ale stykket sammen, så forfattere­n modtager ca. 15 pct. af den vejledende udsalgspri­s uden moms.

’Om de fleste – og det meste’ er prissat til 299 kroner. Dermed vil Lars Løkke Rasmussen, hvis han er på en standardko­ntrakt, tjene 36 kroner pr. eksemplar.

I alt vil det udsolgte førsteopla­g dermed sikre ham minimum 252.000 kroner før skat.

Der er dog en vis sandsynlig­hed for, at Lars Løkke Rasmussens aftale med Politikens Forlag er endnu mere attraktiv grundet Løkkes store salgspoten­tiale.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan Lars Løkke Rasmussen har oprettet et selskab, som kan bruges til at kanalisere indtægter, der ikke er klassisk lønindkoms­t, ind i firmaet.

Dermed er der åbent for, at Lars Løkke Rasmussen kan undgå at blive modregnet i sit ministeref­tervederla­g på ca. 1,6 mio. kroner.

Lars Løkke Rasmussen ønsker imidlertid ikke at oplyse, om pengene fra bogen ryger ind i hans firma.

– Jeg gider ikke stå og tale om min privatøkon­omi. Hvis der skal være et lillebitte privilegiu­m ved ikke længere at være Venstres formand, så må det være at holde privatøkon­omien privat, siger han til Ekstra Bladet.

’Om de fleste – og det meste’ er prissat til 299 kr. Dermed vil Lars Løkke Rasmussen, hvis han er på en standardko­ntrakt, tjene 36 kroner pr. eksemplar

 ??  ?? Går som varmt brød
Den tidligere statsminis­ter har på 24 timer solgt hele førsteopla­get på 7000 eksemplare­r.
Går som varmt brød Den tidligere statsminis­ter har på 24 timer solgt hele førsteopla­get på 7000 eksemplare­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark