Ekstra Bladet

Stik en bønne i øret og skru op

ANMELDELSE: Samsung har lavet et klart hit med sine nye in- ear- hovedtelef­oner

- HEINE JØRGENSEN heine@ eb.dk

Jeg er svær at imponere. Særligt når det gælder inear- hovedtelef­oner, som jeg i hvert fald en gang om måneden har en ny model af på testbænken.

Så da Samsung forleden lancerede Galaxy Buds Live sammen med blandt andet Galaxy Note 20- serien tillod jeg mig vanen tro at være skeptisk.

For jeg er blevet snydt før af gadgets, der på overfladen ser spændende ud, men senere skuffer fælt.

Inspireret af bønner

Nogle uger senere må jeg vende kritikken mod mig selv.

For hold da op – Samsung har lavet et ægte hit, der samtidig udvikler designet på in- ear- hovedtelef­oner, som ofte ender med at ligne hinanden.

Her kan man bestemt ikke beskylde Galaxy Buds Live for at efterabe. Designet går i en helt ny retning, som produktets kodeord – beans eller bønner – meget godt omfavner.

Samsungs designafde­ling har været ’en tur i haven’ og genskabt formen fra netop bønner, hvilket er endt med et rigtigt resultatet.

På niveau med AirPods Pro

Og roserne dækker altså både den ergonomisk­e oplevelse og lydkvalite­ten. Begge spiller perfekt sammen.

Når du først lærer – hvilket er nemt – hvordan man sætter hovedtelef­onen i ørerne, sidder de perfekt. Altså hvis du lige bruger et øjeblik på at udvælge den rigtige størrelse af øredut, som der følger flere af med i salgskasse­n.

Lyden er helt på niveau med det, man får i de markant dyrere AirPods Pro. Jeg kan virkelig godt lide lyden i Galaxy Buds Live, som samtidig er nemme at styre og konfigurer­e, hvis du ejer en nyere Samsungtel­efon.

Hvis jeg skal klage over noget, er det løftet fra Samsung om, at modellen leverer støjredukt­ion. Der er ganske vist en smule støjredukt­ion i Galaxy Buds Live, men vi er ikke i nærheden af den kvalitet, som AirPods Pro leverer.

Touch giver bøvl

Samtidig har jeg ikke haft den bedste erfaring med touchfunkt­ionerne, som er integreret på ydersiden af begge enheder.

Hvis man justerer en eller begge, udløser det ofte fejlbetjen­ing, så musikken stoppes.

Løsningen kan være at slå touch helt fra, hvilket er muligt på en Samsung- telefon. Men det er naturligvi­s uacceptabe­lt.

Hold da op – Samsung har lavet et ægte hit

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Det er tydeligt, at designet på Galaxy Buds Live er sit helt eget. Her ses modellen (t.v.) sammen med de meget populære, men også markant dyrere AirPods Pro fra Apple.
FOTO: EKSTRA BLADET Det er tydeligt, at designet på Galaxy Buds Live er sit helt eget. Her ses modellen (t.v.) sammen med de meget populære, men også markant dyrere AirPods Pro fra Apple.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark