Ekstra Bladet

TOTALT KAOS

Syv spillere blandt AGF’s mulige næste modstander i Europa- League er testet positive for covid-19

- KLAUS EGELUND ege@ eb.dk

AGF’s videre færd i Europa League er kastet ud i kaos inden næste runde.

De Hvide står til at møde vinderen af opgøret mellem Nömme Kalju, Estland, og NS Mura, Slovenien.

Spørgsmåle­t er imidlertid, om AGF overhovede­t kommer i aktion.

Opgøret er nemlig kastet ud i uvished efter det estiske hold er blevet ramt af en decideret coronastor­m. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er syv spillere på det estiske hold testet positive for covid- 19 i UEFA’s officielle test.

Var isoleret

I sidste uge blev opgøret mod NS Mura udsat grun- grun-grundet én positiv test blandt landtl Kalju- spillerne. Siden har har holdet været isoleret på å ho- hotel, men det har ikke været æretæ gavnligt for bekæmpelse­n sen af udbruddet, hvilket smit- mitte- eksplosion­en udtrykker. er. er

NS Mura fik også testet ene en spiller positiv op mod det ete planlagte møde i sidste uge, e,e og det betød, kampen blev v udsat, da estiske krav sendte spilleren og den slovenske trup i isolation, såfremt de kom til Tallinn.

I stedet blev kampen udsat og flyttet til neutral grund i Budapest, som UEFA’s retningsli­njer for de europæiske turneringe­r giver mulighed for.

Kampen er programsat til næste torsdag, 10. september, men Nömme Kalju forventes at blive hjemme grundet det store udbrud.

Videre uden kamp

Derfor hænger AGF's videre færd i turneringe­n nu sammen med, om NS Mura har bedre styr på smitten. Der er endnu ingen meldinger om de seneste tests i den slovenske klub.

NS Mura var på forhånd favoritter til at gå videre i Europa League og alt peger nu mod, at slovenerne bliver AGF’s næste modstander, men viser smittespre­dningen sig også at være stor i Mura- truppen, så kan kampen i yderste konsekvens ende med helt at blive streget, og AGF vil avancere uden kamp.

Der blev trukket lod for tre danske hold i Europa League- kvalifikat­ionen i går i Nyon. For at tage den mest simple del af lodtræknin­gen først.

Sønderjysk­e, der er dansk pokalmeste­r, skal møde Viktoria Plzen fra Tjekkiet i tredje runde af Europa League- kvalifikat­ionen.

Opgøret spilles på grund af coronapand­emien kun over et enkelt opgør 24. september, og tjekkerne fik fordel af hjemmebane. Avancerer Sønderjysk­e fra tredje runde, venter playoffrun­den, som er sidste skridt inden gruppespil­let.

Mangler kampe

AGF og FC København var også med i gårsdagens lodtræknin­g i Nyon.

Sidste sæsons sølv- og bronzevind­er i Superligae­n skal dog først vinde deres kampe i anden kvalifikat­ionsrunde for at gå videre til opgørene i tredje kvalifikat­ionsrunde.

Og skal AGF og FCK i gruppespil­let, kræver det igen, at de vinder over endnu en modstander i en eventuel afgørende playoffrun­de.

AGF skal hjemme møde hollandske PSV Eindhoven i tredje runde af Europa League- kvalifikat­ionen, hvis AGF går videre fra mødet mod enten Nõmme Kalju fra Estland eller Mura fra Slovenien i anden runde af Europa Leaguekval­ifikatione­n.

Først svenske IFK

FC København skal i tredje runde af Europa Leaguekval­ifikatione­n hjemme møde vinderen af opgøret mellem polske Piast Gliwice og østrigske Hartberg, hvis FCK går videre fra mødet med svenske IFK Göteborg i anden runde af Europa League- kvalifikat­ionen.

Piast råder blandt andre over den tidligere OB- og AGF- back Mikkel Kirkeskov, som dermed måske kan se frem til en kamp i Parken 24. september.

Ritzau

 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? FCK kan få polsk eller østrigsk modstander, hvis de kan slå svenske IFK Göteborg.
FOTO: LARS POULSEN FCK kan få polsk eller østrigsk modstander, hvis de kan slå svenske IFK Göteborg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark