Ekstra Bladet

HAR SELV FÅET DØDSDOM

ANKLAGET FOR TO DRAB: To mænd er tiltalt for drab og brandstift­else mod to mænd

- LINETTE K. JESPERSEN linette@ eb.dk

Med store tatovering­er i ansigtet, på kroppen og endda i det ene øjeæble, tyrering i næsen, vikingefle­tning i skægget og store muskler fremstår den 43årige S. frygtindgy­dende på billeder fra før anholdelse­n.

Og anklagerne mod ham og den 34- årige medtiltalt­e for to brutale drab på ældre mænd på Sydsjællan­d passer godt til forestilli­ngen om en vildmand, der for år tilbage fik tatoveret ’ hor, mord og ildebrand’ på ribbenene sammen med sin ekskone efter en punkrockko­ncert.

Men i retten har han tegnet et billede af sig selv som en fysisk svækket og psykisk syg mand, der var på børnenes side i et hævntogt på pædofile.

Svulst i hjernen

Han er varetægtsf­ængslet i surrogat på en retspsykia­trisk afdeling, og hans forsvarer, Lars Urup, har også gjort nævningene opmærksomm­e på, at hans klient har givet vidt forskellig­e forklaring­er som følge af hans mentale tilstand. Hans fysiske tilstand har også været et tema i forklaring­er, der er blevet afspillet i retten.

Den 43- årige har selv forklaret, at han er førtidspen­sionist, skizofren, har haft tyve blodproppe­r i venstre ben og i lungen, en svulst i hjernen og nyreproble­mer.

På spørgsmåle­t om, hvad lægerne siger, svarede han:

– De siger, at jeg ikke bliver særligt gammel.

I en tidligere forklaring til politiet, som er blevet afspillet under retssagen, satte han år på.

– Jeg har fået at vide, at jeg har maks. fem år at leve i, lød det.

Har sat tempoet op

Hans kæreste og mor har også i deres forklaring­er bekræftet billedet af, at han har været meget syg, indlagt flere gange, og at kæresten har måttet redde hans liv flere gange.

I sin første forklaring til politiet erkendte den 43- årige, at han stod bag de to mænds død. Men han påstod, at han bare havde planlagt at give dem en røvfuld og smadre deres computere, fordi han mente, at de havde børneporno.

Han blev spurgt, om det er, fordi han har den dødsdom hængende over hovedet, at ’det er nu, det sker’.

– Jeg har gennem lang tid smadret pædofile og deres computere. Det har nok nærmere sat tempoet op, svarede han.

Jeg har fået at vide, at jeg har maks. fem år at leve i

I sin første forklaring til politiet erkendte den 43- årige, at han stod bag de to mænds død

Heftigt misbrug

Der er dog intet i sagen, der bekræfter, at de to drabsofre skulle have noget med pædofili at gøre.

Den 43- årige har selv forklaret, at han har haft et heftigt misbrug af alkohol og hash og tidligere har pumpet sig med steroider.

I retten rokkede han frem og tilbage med stille medicinere­de bevægelser. Men på den fonetiske afspilning af tidligere afhøringer taler han med klar stemme.

Han er blevet mentalunde­rsøgt, og resultatet af den ventes at blive læst op efter eventuel skyldkende­lse, der ventes at falde 9. september.

 ?? TEGNING: JØRGEN BITSCH ?? Syg sag
I retten rokkede den 43- årige stille frem og tilbage, snørebånde­ne var taget ud af hans sko, og han havde sår både i panden og på næsen.
TEGNING: JØRGEN BITSCH Syg sag I retten rokkede den 43- årige stille frem og tilbage, snørebånde­ne var taget ud af hans sko, og han havde sår både i panden og på næsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark