Ekstra Bladet

TIDLIGERE TOPPOLITIK­ERS SØN DØMT FOR PÆDOFILI

– De havde tillid til dig, og den udnyttede ogg misbrugteg du, sagdeg dommeren

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D EMIL RÜTZOU ehren@ eb.dk

En midaldrend­e søn af en af Danmarks tidligere toppolitik­ere skal straffes med halvandet års ubetinget fængsel. Det afgjorde en enig domsmandsr­et i går.

Domsmandsr­etten finder manden, som er i halvtredse­rne, skyldig i at have forgrebet sig på to mindreårig­e piger gennem en længere periode.

Pigerne er familiemed­lemmer til en person, som var nærtståend­e til den nu dømte.

Overgreben­e fandt sted utallige gange på blandt andet den tiltaltes adresse i

Nordsjælla­nd og på ski- og bådferier i udlandet. Der er tale om om beføling både udenpå og indenfor tøjet.

Ti overgreb

Den nu dømte har under sagen, som dommeren opsummered­e det i begrundels­en for dommen, selv indrømmet ti seksuelle overgreb eller krænkelser af den ældste pige, som dengang var 11 år. Ved sagens indledning lod den nu dømtes forsvarer forstå, at det var under nogle andre omstændigh­eder end dem, som pigen selv har forklaret under to videoafhør­inger.

Både hendes og den yngre piges forklaring­er blev lagt til grund for dommen:

– Begge er troværdige. Det er overskrift­en. Underovers­krifterne på, hvad der gør, at vi har fundet dem troværdige, er, at de er passende detaljeret og sammenhæng­ende, lød det blandt andet fra retsforman­d Mikael Friis Rasmussen, som sammen med de to domsmænd lagde vægt på ’de lange gerningspe­rioder over for de to foruretted­e, deres meget unge alder i perioden og krænkelser­nes karakter’.

– De havde tillid til dig, og den udnyttede og misbrugte du, sagde retsforman­den.

Retten fandt det bevist, at overgreben­e mod den ældste pige både omfatter andet seksuelt forhold end samleje med et barn under 12 år, hvilket i dag takseres som voldtægt, og blufærdigh­edskrænkel­se.

For lukkede døre

Blufærdigh­edskrænkel­serne af den yngste pige begyndte, da hun var syv år, og først knap et år efter, at manden første gang havde forgrebet sig på den ældste pige.

Ekstra Bladet er afskåret fra i detaljer at beskrive, hvad der overgik de to piger, da deres forklaring­er er blevet afspillet for lukkede døre. Det samme har været tilfældet for alle andre forklaring­er under den tre dage lange retssag. Der blev endda nedlagt forbud mod at referere fra anklager Susanne Kjølhede og forsvarsad­vokat Karoline Normanns afsluttend­e procedurer.

Pigerne har i lighed med den dømte siden sagens begyndelse i 2018 været beskyttet af et navneforbu­d.

Den dømte skal udover sagens omkostning­er betale tortgodtgø­relse på 45.000 kroner til den ældste og 15.000 til den yngste pige. Den dømte mand overvejer at anke sagen.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Den midaldrend­e mand blev idømt halvandet års fængsel ved retten i Helsingør, men overvejer nu at anke.
FOTO: JAN SOMMER Den midaldrend­e mand blev idømt halvandet års fængsel ved retten i Helsingør, men overvejer nu at anke.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark