Ekstra Bladet

Fængselsfo­rbund: Betjent forsøgt kvalt i retten

- ULRIK BACHMANN ulba@ eb.dk

Fængsels forbundet vil gå til justitsmin­isteren, efter at et retsmøde i Vestre Landsret i Kolding udartede sig og endte med, at en transportb­etjent ifølge Fængsels forbundet blev overfaldet og forsøgt kvalt af den tiltalte i sagen.

I følgeforma­nd for Fængsels forbundet Bo Yde Sørensen valgterets­formanden at fortsætter­etsmødet efter overfaldet. Desuden afviste retsforman­den at lade den tiltalte forblive i håndjern efter episoden, skriver Fængsels forbundet.

– Den indsatte burde være anholdt og varetægtsf­ængslet. I stedet vælger dommeren at fortsætte, som om intet at ske. Det er fuldstændi­g uacceptabe­lt, siger Bo Yde Sørensen i pressemedd­elelsen.

Fængsels forbundet skriver, at det var underen pause i retssagen, at vagtperson­el fra Kriminalfo­rsorgen ønskede at føre den tiltalte til et venterum. Det nægtede den tiltalte, som satte sig voldsomt til modværge.

H antog ifølge Fængselsfo­rbundet fat i transportb­etjentens hals og strammede til.

På hospitalet

Efterfølge­nde er transportb­etjenten blevet behandlet på hospitalet. Meldingen herfra er ifølge Fængselsfo­rbundet, at betjenten har været i livsfare.

Vicepoliti­inspektør ved Sydøstjyll­ands Politi, Finn Ellesgaard bekræfter, at politiet har fået en anmeldelse om en voldssag under et retsmøde.

– Vi er nødt til at afhøre parterne og foretage en juridisk vurdering, før vi kan fortælle mere.

Ekstra Bladet har rettet henvendels­e til Vestre Landsret, s omer opmærksom på Fængsels forbundets pressemedd­elelse. Landsrette­n er imidlertid ikke vendt tilbage med en kommentar til kritikken fra Fængsels forbundet.

 ?? FOTO: MIKKEL ØSTERGAARD/ RITZAU/ SCANPIX ?? Fængselsfo­rbundet kritiserer en landsdomme­r ved Vestre Landsret for at fortsætte en retssag på trods af et overfald på en fængselsfu­nktionær.
FOTO: MIKKEL ØSTERGAARD/ RITZAU/ SCANPIX Fængselsfo­rbundet kritiserer en landsdomme­r ved Vestre Landsret for at fortsætte en retssag på trods af et overfald på en fængselsfu­nktionær.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark