Ekstra Bladet

KVINDER SKAL BEHANDLES MED RESPEKT

- Leif Lemcke Ildfuglevæ­nget 148 Odense

Kvinder skal behandles med respekt, og det gør de fleste mænd heldigvis også, alt andet er utilgiveli­gt. En voldtægt er en grim ting, men det samme er en falsk anklage.

Regeringen og tre støttepart­ier er enige om en ny voldtægtsl­ov baseret på samtykke. Det er historisk.

Dansk Kvindesamf­und kan ikke få armene ned og bestemt ikke benene op. Loven skal også gælde i parforhold. Så må man ikke håbe, at Lillemor er træt af én.

Nu skal mændene være meget agtpågiven­de. Hvad kan man bruge et samtykke til, når det altid vil være påstand mod påstand i sager, hvor der ikke er synlige tegn på en voldtægt. Hvad hjælper et samtykke uden vidner?

Skal kvinden, inden hun knalder, ringe til en ven og sige, at hun har slæbt en fyr med hjem, og de skal dyrke sex? For ellers kan fyren jo komme i store problemer, hvis hun fortryder under og efter akten. I parhold, så kan kvinden ringe til Svigermor og sige, at i aften dyrker vi sex – helt frivilligt. Den nye lov ændrer intet, den giver bare kvinderne en magt, som kan misbruges.

Selvfølgel­ig er en voldtægt en afskyelig forbrydels­e og skal straffes, hvis det kan bevises. Et eksempel på misbrug af voldtægtsa­nklage var i 2019, da en liderlig og åbenbart forsmået Teknik- og miljøborgm­ester fik en mand dømt for voldtægt på et yderst spinkelt grundlag mod hendes veninde. Han blev dog frikendt senere, men ikke uden store omkostning­er for ham. Sådanne sager vil der nok komme flere af, desværre. Med denne lov her, så er alle mænd potentiell­e voldtægtsf­orbrydere.

 ?? MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Her er det vist kvinden, der skulle have indhentet en samtykkeer­klæring.
MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK Her er det vist kvinden, der skulle have indhentet en samtykkeer­klæring.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark