Ekstra Bladet

HVEM ØDELÆGGER VORES BILER?

En gruppe beboere på Østerbro udsættes for omfattende hærværk, der koster

- EMMA BUUS MOSEGAARD FOTO: JONAS OLUFSON buus@ eb.dk

Da Julie Lindberg- Levin og hendes mand købte en SUV i slutningen af maj, vidste de ikke, at de ufrivillig­t var blevet en del af en gruppe af borgere, der jævnligt bliver udsat for omfattende hærværk.

Fire dage efter, at familien havde hentet den nye bil, skulle de på weekendtur. De havde netop parkeret foran lejlighede­ns opgang efter arbejde og skulle op og hente de færdigpakk­ede tasker.

Men da de kommer ned igen, er bilen ødelagt på den ene side.

– Det er ikke bare sådan almindelig­e ridser, man lige kan lave med en nøgle. Det er store ridser, hvor lakken er fuldstændi­g splintret, fortæller Julie Lindberg-Levin.

Hun tror, at ridserne er lavet med en form for værktøj.

Det skulle blive det første hærværk på hendes bil, der nu betyder, at hun konstant er på vagt over for folk på gaden. Når hun lufter sin hund om aftenen, går hun forbi bilen for at se, om nogen har været på spil igen.

– Vi er ved at blive vanvittige. Det er virkelig frustreren­de, og nu har folk jo slet ikke lyst til at parkere ved deres eget hjem.

50 ødelagte biler

Hun lagde et billede af den ridsede bil på det sociale medie Instagram. Det fik en nabo til at henvende sig til hende. Naboen fortalte, at hun langt fra var den første i området, der oplevede det.

Siden januar har en eller flere personer nemlig hærget området af Østerbro, der ligger op ad Trianglen.

Da Julie Lindberg- Levin først begyndte at tale med folk i området, lukkede det op for et helt net af naboer, der i mere end et halvt år har været udsat for utallige episoder af hærværk. Sammen har de optalt omkring 50 biler, der er blevet ødelagt, mens de har været parkeret i området.

Det virker mærkeligt, at nogen går rundt og ridser biler på Østerbro gennem otte måneder. Men fremgangsm­åden er den samme hver gang og ridserne ligner alle hinanden.

Det er altid den biler af typen SUV – en sportsbil, der er både højere og bredere end de fleste biler.

– Det er så målrettet, fortæller Julie Lindberg- Levin.

Først dukker der en ridse op på den ene del af bilen. Så kan der gå en dag, en uge eller flere uger, før en ny ridse dukker op på en anden del af bilen. Sådan fortsætter det, indtil alle flader på bilen er ødelagt.

– Det skal bare være de dyre. Gerne BMW’ere og Volvoer. Men Range Rovere er hærværkspe­rsonen også rigtig glad for, fortæller Julie Lindberg- Levin. Hun har fået lavet ridser i sin bil af seks omgange.

Ekstra Bladet har talt med beboere i området, der har fået omlakeret hele eller dele af bilerne efter hærværkene. Beløbene løber fra omkring 30.000 og helt op til 82.000 kroner.

De mange anmeldelse­r og den manglende handling har gjort, at mange beboere, som Ekstra Bladet har talt med, har opgivet at fortsætte med at anmelde de mindre ridser – ligesom de ikke længere vil spilde penge på at få omlakeret bilerne, da de alligevel bliver ødelagt med det samme igen.

Vi er ved at blive vanvittige

 ??  ?? Politiet gør ikke nok
Julie Lindberg- Levin er en af de hærværksra­mte borgere, der ikke føler, at politiet gør, hvad de kan for at komme til bunds i sagen.
Politiet gør ikke nok Julie Lindberg- Levin er en af de hærværksra­mte borgere, der ikke føler, at politiet gør, hvad de kan for at komme til bunds i sagen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark