Ekstra Bladet

Hold kæft og snak

Niels Hausgaard sang for meget og var ikke sjov nok

- THOMAS TREO tom@ eb.dk

Niels Hausgaard Glassalen, København, tirsdag

★★★

Som en af kongeriget­s sjoveste mænd gennem årtier har Niels Hausgaard en del at leve op til. Det magtede han ikke helt i hovedstade­n, hvor den ellers så lune komiker ofte var noget lunken.

Hausgaard genstarted­e sin årlige kæmpeturné i Glassalen i Tivoli, efter den traditions­rige rundrejse blev afbrudt af coronapand­emien i marts.

Netop virussen var umiddelbar­t et oplagt emne for satirikere­n, men der var mere mundharpe end mundbind over forestilli­ngen, og han holdt sig til lystigt at spidde folkesjæle­n i form af mere tidløse emner som karrysild, Søren Espersen og døden.

Ødelagde Dylan

En af aftenens pointer var, at der næppe findes noget mere frustreren­de end at stille træskoene, når man lige har fået lagt nyt tag.

De færreste forlader vist sofaen for at høre Hausgaard synge, men ikke desto mindre fremførte nordjyden forbløffen­de mange træge sange, der kun undtagelse­svis var udstyret med rim.

Gennem to lange sæt på 70 minutter var det udmarvende igen og igen at blive udsat for hans stædigt, naive numre, og selv oldtimeren­s durkdrevne charme kunne ikke kompensere for materialet­s lemfældige karakter.

Hvis der er noget, Hausgaard mestrer mindre overbevise­nde end sin guitar, så er det engelsk, og det gik hårdt ud over Bob Dylans ’ A Hard Rain’s A- Gonna Fall’.

Æreløs ungdom

Entertaine­ren var som altid bedst, når han hold kæft og snakkede, og det blev der heldigvis også tid til.

Fra lyden af termokande­r til Greta Thunbergs tårer tog han stilfærdig­t pis på hverdagen og verden omkring os, mens han såmænd kaldte influencer­e æreløse og sammenlign­ede deres virke med prostituti­on. De er formentlig ligeglade, og aner nok i øvrigt ikke, hvem Hausgaard er.

De færreste forlader vist sofaen for at høre Hausgaard synge

Myndighede­rnes restriktio­ner bevirkede, at kun halvdelen af Glassalens knap 1000 sæder var besat, og latteren var heller ikke for fuld styrke.

Der var for mange sange. Og for få lårklask. Selv en halvhjerte­t Hausgaard er dog ikke helt skidt.

 ?? ARKIVFOTO: PER LANGE ?? Niels Hausgaard, der mandag fyldte 76, fortsætter rundt på landets scener de kommende uger.
ARKIVFOTO: PER LANGE Niels Hausgaard, der mandag fyldte 76, fortsætter rundt på landets scener de kommende uger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark