Ekstra Bladet

MØLBAK TAVS OM DOBBELT- CORONA Vi har som borgere ret til at få at vide, hvad der foregår

-

DIREKTØREN FOR Statens Serum ❘nstitut mener åbenbart ikke, at han skylder danskerne svar, når en borger har været smittet med corona to gange.

SOM EKSTRA BLADET har fortalt, har den 41- årige sygeplejer­ske Marie- Louise Kleszewski været syg med corona to gange på tre måneder. Det rejser store spørgsmål. ❘kke bare for Marie- Louise, men for os alle. Statens Serum ❘nstitut vil dog ikke svare på □kstra Bladets spørgsmål.

SERUMINSTI­TUTTET ønsker af uransageli­ge grunde åbenbart ikke at udrede Marie- Louises tilfælde yderligere. Det er ellers brændende aktuelt, at man kan blive smittet flere gange med corona. ❘forrige ugeerklære­de forsker een 33- å rigmand fra Hongkong smittet to gange med to forskellig­e versioner af virus.

DEN FØRENDE virolog ved Københavns Universite­t, Allan Randrup Thomsen, har på □kstra Bladets foranledni­ng gennemgået Marie- Louise Kleszewski­s historie. Virologen sagde tirsdag til avisen:

’At hun skulle have gået med samme virus og haft den latent liggende i kroppen, har vi ikke hørt om. Derfor er det såmænd nok rigtigt, at hun har været smittet med corona to gange,’ konstatere­de Allan Randrup Thomsen.

HAN EFTERLYSER derfor en analyse af prøverne. Ligesom man har gjort det i Hongkong. Her viste analysen, at den 33- årige kineser var smittet med

af corona. to forskellig­e versioner

SÅ SENT SOM onsdag afviste direktør i Statens Serum ❘nstitut, Kåre Mølbak, at analysere MarieLouis­es prøver. Samtidig anerkendte han, at patienter, der har været smittet to gange, er begyndt at dukke op rundt om i verden, og at dette er problemati­sk:

’ DET KAN SÅLEDES være svært at afklare præcist, om det faktisk er en aktiv virus, der påvises, eller om der blot er tale om ’ rester af gammelt virus’ fra første episode, der har gemt sig i slimhinden. Det kan også være svært at afgøre, om det er den før

dukket ste infektion, der af en eller anden årsag er op igen ( reaktivere­t), eller om der er tale om en reel nysmitte,’ lød det fra direktøren fra Statens Serum ❘nstitut.

JAMEN, KÆRE KÅRE, hvorfor begynder ❘ ikke med at segmentere de to prøver fra Marie- Louise Kleszewski? Og derpå give hende og resten af os danskere klar besked.

ret til at få at vide, hvad der VI HAR SOM borgere foregår. □r forestilli­ngen om immunitet eksempelvi­s helt tabt? Skal vi bare vænne os til at bære mundbind i årevis, fordi corona muterer og konstant dukker op i nye versioner?

SVARENE LIGGER muligvis i Marie- Louise Kleszewski­s to prøver. Hvorfor finder Statens Serum ❘nstitut dem ikke frem med det samme?

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Hvorfor begynder Kåre Mølbak og hans institut ikke bare med at analysere de to prøver fra Marie- Louise Kleszewski, der har været smittet med coronaviru­s to gange?
FOTO: JENS DRESLING Hvorfor begynder Kåre Mølbak og hans institut ikke bare med at analysere de to prøver fra Marie- Louise Kleszewski, der har været smittet med coronaviru­s to gange?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark