Ekstra Bladet

PINLIG BRØLER

DET FLASKEDE SIG IKKE: Julian Alaphilipp­e kunne have forsvaret den gule trøje måske helt til 15. etape, men en tanketorsk fra holdets side stoppede festen

- Michael Rasmussen

Reglen er simPRIVAS ( EKSTRA BLADET): pel: Ingen må modtage forplejnin­g efter 20 kilometer- mærket. Opgaven var simpel: Stå klar med vandflaske­r i god tid inden 20 kilometer- mærket.

Alligevel lykkedes det en soigneur fra Deceuninck- Quick- Step at lange en flaske ud til Julian Alaphilipp­e i den gule trøje 17 kilometer fra mål. Det kostede den franske cykeldarli­ng en tidsstraf på 20 sekunder, og han mistede dermed trøjen, som han næppe får igen i dette års Tour.

Man kan dunke soigneuren i hovedet som dagens store klovn, men han er ikke alene om det. Alaphilipp­e ved jo nok, hvor langt der er til mål, og det gør de også bagude i servicevog­nen.

OG FREM FOR ALT: Hvorfor i alverden skal de til at rode med vandflaske­r så tæt på mål på en gabende kedsommeli­g etape, hvor absolut intet er sket? De havde oceaner af tid til at forberede finalen, så det virker tåbeligt at gøre det på et så kritisk tidspunkt.

Nogle vil mene, at det er en hård straf at miste den gule trøje, fordi man vil have en tår vand lidt for langt inde i den forbudte zone. Man kan altid diskutere, om det er en god eller dårlig regel. Om den er rimelig eller ej.

nu engang reglen, og indtil den MEN DET ER bliver lavet om, er det den, man kører efter uanset farven på ens tøj. Det er værd at huske, at også Movistar brød reglen på etapen og fik en rytter sat tilbage med 20 sekunder.

Jeg glæder mig over at se den internatio­nale cykleunion, UCI, håndhæve reglerne, selv om det går ud over en fransk stjerneryt­ter i den gule trøje i verdens største cykelløb. Det vidner om upartiskhe­d, hvilket er i alles interesse.

flasket sig anderledes for HAVDE TINGENE

Alaphilipp­e, kunne han have forsvaret den gule trøje frem til det store bjergslag på Grand Colombier på 15. etape. Nu mister han trøjen tidligt, og jeg tvivler stærkt på, at han får den igen i år.

Der må sidde nogen i Quick- Step- lejren med røde ører, men der er ikke andet at gøre end at lægge sig fladt ned og erkende, at holdet bare fuckede det hele op på en kedelig dag.

 ??  ??
 ??  ?? EKSTRA BLADETS CYKEL- EKSPERT
EKSTRA BLADETS CYKEL- EKSPERT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark