Ekstra Bladet

’ HUN MÅ GERNE VÆRE LIDT AF EN KÆLLING’

CLARA TAUSONhar hele pakken, og hun kan også få gavn af sit iltre temperamen­t, mener Michael Mortensen, der øjner snarlig grand slam og Top 100

- TROELS CHRISTENSE­N tch@ eb.dk

17- årige Clara Tauson fortsætter sin imponerend­e stime af sejre.

Efter turnerings­sejren i Portugal i sidste uge vandt hun også sin tredje kamp i den store WTA- turnering i Prag med 125.000 dollars i oprindelig præmiesum, som dog på grund af dens vokseværk til hele 128 spillere blev hævet til 3.125.000 dollars.

Vigtigere end pengene er dog, at hun også skraber point sammen og avancerer på verdensran­glisten, hvor hun nu er brudt ind i Top 200.

Efter den imponerend­e sejr over den italienske veteran Sara Errani i anden runde gik det i går formiddag ud over den et år ældre polak Maja Chwalinska, der blev besejret med 7- 6, 6- 2.

Mental milepæl

Det betyder ottendedel­sfinale mod slovakken Kristina Kucova, næsten 200.000 i foreløbig indtjening og en ordentlig portion ros fra tenniseksp­erten Michael Mortensen, der flere gange også har trænet Clara Tauson.

– Sejren over Sara Errani var rent mentalt en virkelig milepæl for hende. At slå en tidligere Top 5 spiller og grand slam- finalist giver virkelig et boost. Og det er perfekt, at hun kunne gå ud og følge den sejr op, siger han.

Perspektiv­erne er store for den unge dansker, som så længe har været coronaspær­ret i sin første seniorsæso­n.

– Det er kun et spørgsmål om tid, før hun spiller med i en grand slam. Måske bliver det allerede i Australien Open og i alt fald til næste års French Open, mener Michael Mortensen.

– Jeg er slet ikke i tvivl om, at hun er i Top 100 om et år. Det har hun de spillemæss­ige kvaliteter til. Og når jeg ser på nogle af de andre, der på det seneste har taget turen derop, så kan hun sagtens spille lige op med dem.

– Hun får også sendt et signal til de andre spillere. Nu er de ikke i tvivl om, hvem hun er. Nu vil hun få noget mere respekt, som hun kan lukrere på. Og så bliver det altså også lidt sjovere ude på træningsba­nen, når det går godt i kampene.

Det er kun et spørgsmål om tid, før hun spiller med i en grand slam

Voldsom forhånd

Han fremhæver, at Clara Tauson groft sagt allerede har hele pakken som tennisspil­ler.

– Jeg har jo trænet hende og oplevet, hvor alsidig hun er.

– Hun kan virkelig meget og er en dejligt offensiv type.

– Hun kommer fint frem til nettet, server godt, er god i baghånden og har en voldsom forhånd.

– Hun mangler måske bare at blive lidt hurtigere, siger han og tilføjer om den unge danskers store temperamen­t på banen:

– Og så skal hun blive fortrolig med sine dæmoner. For min skyld må hun gerne være lidt af en kælling på banen, hvis hun er i stand til at tøjle sin energi derude. Det er det, der skal til, hvis man vil helt til tops, siger Michael Mortensen.

– Hun bliver da også hurtigt modnet nu og bliver bedre og bedre i stand til at håndtere sine kampe.

Nu vil hun få noget mere respekt, som hun kan lukrere på

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark