Ekstra Bladet

GUL FORVIRRING

Måtte overrasket trække den gule førertrøje over hovedet efter nogle forvirrend­e og intense minutter, hvor Julian Alaphilipp­e fik en tidsstraf

-

PRIVAS ( Ekstra Bladet): Efter stilhed kommer storm. Sådan var det i går, i minutterne efter Tour- feltet havde tilbagelag­t de 183 km fra Gap til Privas i noget nær snegletemp­o.

En historisk kedelig etape helt uden udbrud fik et dramatisk efterspil.

Ved podiet drejede Julian Alaphilipp­e som vanligt ind bag scenen for at gøre sig klar til at modtage endnu en gul trøje.

Den franske darling blev dog pænt bedt om at stoppe. Noget var galt. Den gule trøje var ikke længere Quickstep- kaptajnens, der havde forbrudt sig mod reglerne og taget imod en drikkedunk efter grænsen 20 km fra mål.

Resultat: En tidsstraf på 20 sekunder.

Trådt ud af badet

Under 400 meter derfra var Adam Yates netop trådt ud af badet i Mitchelton- Scotts holdbus. Den lille brite var knap nok kommet i tøjet, da telefonen ringede.

– Nogen ringede til vores direktør og sagde, at jeg skulle i gult. Så var det med at komme hen til podiet, fortalte han, efter han havde iført sig løbets gule trøje.

Helt overrasket blev han kastet ind i både pressemøde­r og rundgang til alle medier. Her måtte han gentagne gange påpege, at selv om det var en oplevelse for første gang i karrieren at bære Tourens førertrøje, så er målet for hans deltagelse i år at vinde etaper.

At få trøjen er blot en slags bonus, slog han fast.

– Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg ikke, at nogen ønsker at tage trøjen på denne måde. Men jeg gætter, at jeg bærer den i morgen, sagde han med et skævt smil bag coronamask­en.

I aftes var lysten dog ikke så stor. På vej fra podiet røg den af igen, mens løbsdirekt­ør Christian Prudhomme på vej væk fra ceremonien ledte efter en grimasse, der kunne passe.

Irritabel Prodhomme

Midt i forvirring­en stod han klar på podiet for at modtage Alaphilipp­e, der altså aldrig kom.

– Jeg undrede mig over, at det tog så lang tid. Så ringede Thierry Gouvenou ( Tourens tekniske direktør, red.) og fortalte mig, at Alaphilipp­e havde fået 20 sekunders straf og ikke skulle på podiet.

– Det var jeg meget overrasket over, fortalte en lettere irritabel Prudhomme, der havde travlt med ikke at tage ansvaret for Alaphilipp­es straf.

– Men man kan se det på billederne. Man kan se, at han tager en flaske 17 km fra mål. Det er en afgørelse, juryen træffer – ikke os, sagde chefen for det hele.

Og lige så hurtigt, som historien blev skrevet om, var aktørerne i dramaet væk. På vej til hotellerne for at bearbejde indtrykken­e, drikke champagne og forberede sig på en ny dag – hvor alt kan blive vendt på hovedet på et splitsekun­d.

 ??  ??
 ??  ?? Christian Prudhomme fra ASO bliver spurgt til episoden med Julian Alaphilipp­e, der mistede den gule trøje.
Christian Prudhomme fra ASO bliver spurgt til episoden med Julian Alaphilipp­e, der mistede den gule trøje.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark