Ekstra Bladet

KASPER HJULMAND er havnet i en historisk vanskelig situation før landstræne­r-debuten mod Belgien

- POUL FERDINAND pf@ eb.dk

Hvem har kræfter til at spille en hel fodboldkam­p?

Det er groft sagt det spørgsmål, som Kasper Hjulmand skal besvare, inden han lørdag aften debuterer som landstræne­r, når nummer et på verdensran­glisten, Belgien, gæster Parken til den første kamp i Nations League.

For midt i en coronatid, hvor flere spillere først lige er begyndt på træningen efter en kort sommerferi­e, mens andre har flere kampe i benene, er det største spørgsmål ikke, hvem der er bedst, men hvem der bedst har kræfter til at spille 90 minutters turnerings­bold på højt niveau.

Derfor får den nye landstræne­r en helt atypisk start på sit nye job, og de første dage i træningsle­jren i Helsingør bliver blandt andet benyttet til møder med den fysiske og medicinske stab, der skal finde de spillere, som har mest at skyde med til de to kommende landskampe.

Hvem er klar?

– Har vi overhovede­t nogen, der kan gå to gange 90 minutter? Er der nogen, der kan spille 90 minutter?, lyder det fra Kasper Hjulmand, som i langt højere grad end normalt er nødt til at se på spillernes fysiske tilstand

– De spillere, der bliver valgt, bliver naturligvi­s valgt, fordi vi tror, de kan vinde kampen. Men vi er også nødt til at sikre, at vi ikke står med en startopsti­lling, som ikke kan spille 90 minutter. Og det er ikke normalt som landstræne­r, hvor vi er vant til kun at tænke taktisk og få folk ind, der er, hvor de skal være.

Derfor skal Hjulmand i dag forsøge at blive klogere på, hvem han kan regne med.

– Så sætter vi os sammen med den medicinske stab og ser på den ’ prediction report’, vi fik for en uge siden og vurderer, hvordan det ser ud lige nu. Holder det, eller er der noget, som har rykket sig mere end, vi troede. Så laver vi en plan i forhold til, hvordan de to kampe skal eksekveres. Og det er anderledes. Det er aldrig sket før, tror jeg, konstatere­r Kasper Hjulmand, der er helt afklaret med, at der ikke er tid eller mulighed for taktiske paladsrevo­lutioner før de kommende kampe.

– Vi er begyndt at se lidt på vores opbygnings­spil frem mod Belgien og England. Nu kommer der så mere på de kommende dage.

– Der er en retning, som vi gerne vil hen imod, og så er der de lidt mindre mere realistisk­e skridt, vi kan få ind lige nu og her. Så vi har forsøgt at male et billede af, hvor vi gerne vil hen. Men lige nu fokuserer vi på nogle få ting frem mod Belgienkam­pen.

I samme situation

Heldigvis står modstander­ne i nogenlunde samme situation som Danmark, selvom englændern­e, der gæster København i næste uge, måske har en lille fordel.

– Det er svært at forudsige, om det er en fordel eller en bagdel. Englændern­e kommer med flere spillere, der har kørt igennem i den sidste del af sæsonen, så de står et godt sted nu, selvom de nok får problemer senere på sæsonen.

– Jeg tror ikke, vi skal tænke så meget over det. Vi skal bare forsøge at samle det bedst mulige hold til de to kampe, hvor vi skal møde to af de allerbedst­e hold. Vi skal ramme den lige i røven, for at slå dem.

– Men det tror jeg også, vi kan, siger Kasper Hjulmand med overbevisn­ing i stemmen.

Er der nogen, der kan spille 90 minutter?

Vi er begyndt at se lidt på vores opbygnings­spil frem mod Belgien og England

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark