Ekstra Bladet

Superspred­er: Jeg er ikke blevet afskrækket

-

– Jeg vil gerne undskylde, hvis det her har skabt ulempe, generet og påvirket mennesker negativt. Det har jeg det bestemt ikke godt med, fastslår landmand Poul Visby.

Det er ham, der nu har skabt voldsom røre i sit lokalområd­e ved at sprede såkaldt ’ biogødning’, der med andre ord er slam med lort og urin fra mennesker, ud på de marker, han har forpagtet omkring Farum i Nordsjælla­nd.

– Det er fint, der kommer noget snak om det, for det er jo noget, der berører folk konkret, siger han da Ekstra Bladet møder ham på marken, hvor han er i gang med vende den omtalte menneske- fæces- gødning en gang mere.

– Vi er nødt til at se på, om vi har mulighed for at bruge de ressourcer, vi har, og belyse hvordan vi kan bruge og håndtere dem, forklarer han.

– Men hvorfor bruge noget, der stinker så voldsomt lige her?

– Da vi skulle have kørt det ud i fredags, var vinden i øst, og lugten ville drive ud over det åbne land, men firmaet måtte udsætte det, og da det blev kørt ud gik vinden lige ned over Farum. Det var mega uheldigt!

– Hvordan har du det med, at din gødning går ud over så mange mennesker?

– Dårligt. Men jeg håber, at der kan komme det positive ud af det, at man måske vil kunne finde nye måder at håndtere det her på.

– Har du fortrudt, du ikke informered­e borgerne før du spredte det her?

– Det kunne jeg godt have gjort, og det vil jeg måske også gøre næste gang.

– Men hvorfor sprede netop det her – når der nu bor så mange mennesker tæt på?

– Man kan jo ikke flytte alle problemer til for eksempel Sorø eller Nordjyllan­d – det er jo os, der laver lorten.

– Vil du gøre det igen?

– Det tror jeg nok. Jeg er ikke blevet afskrækket af, at folk har en negativ holdning. Jeg står helt klart ved det valg, jeg har taget.

Man kan jo ikke flytte alle problemer til for eksempel Sorø eller Nordjyllan­d – det er jo os, der laver lorten

 ??  ?? Landmand Poul Visby på marken, hvor han den seneste tid har spredt den stærkt ildelugten­de gødning med menneskelo­rt.
Landmand Poul Visby på marken, hvor han den seneste tid har spredt den stærkt ildelugten­de gødning med menneskelo­rt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark