Ekstra Bladet

FANDT SKJULT MØNTSAMLIN­G

KØBTE DRABSOFFER­S HUS: To mænd er tiltalt for to drab på ældre mænd på Sjælland

- LINETTE K. JESPERSEN linette@ eb.dk

Det var et spektakulæ­rt fund, som den nye ejer af drabsoffer­et Poul Frank Jørgensens hus gjorde under nedrivning­en af gerningsst­edet på Slagelse Landevej i Vemmelev forrige fredag.

I et værelse i underetage­n, begravet under forkullet skrammel, tøj og opmagasine­rede ejendele, fandt Jens Peter Nielsen et stålgråt pengeskab på omkring 30- 40 centimeter på hver led, som de brækkede op med en vinkelslib­er. Det gemte på en møntsamlin­g i fire mapper med navnet på Poul Franks afdøde bror udenpå.

– Der var nogle danske mønter, men jeg har ikke forstand på mønter, fortæller husets nye ejer, Jens Peter Nielsen.

Overrasken­de fund

Netop mønter er et gennemgåen­de tema i retssagen mod de to mænd, der er tiltalt for drabet på Poul Frank Jørgensen og den 68årige møntsamler Kiehn

Georg Andersen. Jens Peter Nielsen har fulgt med i sagen, og derfor så studsede han også over fundet.

– Når man lige ser det, så giver det med mønterne en sammenhæng. Men ud over det har jeg aldrig hørt, at Poul Frank har samlet på mønter, siger han.

Han tilføjer, at både drabsoffer­et og hans bror var ungkarle, så han antager, at Poul Frank har arvet sin brors ting, og så har opmagasine­ret dem i rummet, hvor han fandt pengeskabe­t.

– Jeg tror ikke, at det har noget med hinanden at gøre, fordi der er ikke nogen andre, der ved af, at han har haft mønter. Men det er jo bare gisninger, konstatere­r han.

Han har selv boet i Vemmelev hele sit liv, men det betyder ikke, at han kendte Poul Frank Jørgensen godt, selvom han har boet på Slagelse Landevej 108 hele sit liv.

Vil ikke bo i huset

– Vi har snakket med ham, når vi mødte ham. Men det er ikke en, vi har haft noget med at gøre. Han har passet sig selv derovre, og vi har passet vores.

– Har du haft betænkelig­heder over at købe et hus, der er gerningsst­ed for et drab?

– Ja, og det er også derfor, det er jævnet totalt med jorden, siger han og fortæller, at forsikring­en først ville have, at de skulle genopbygge huset på ruinerne.

– Så sagde jeg, at det er også helt fint, men så skal jeg sælge det igen, for jeg skal ikke derover og bo, fastslår han.

– Det er, som du siger et gerningsst­ed, og det var ikke det værd at skulle gå og tænke på det. Men vi kom heldigvis overens, og nu er det helt væk, siger Jens Peter Nielsen.

Vi har snakket med ham, når vi mødte ham. Men det er ikke en, vi har haft noget med at gøre

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Dræbt og brændt
Poul Frank Jørgensen boede her i huset på Slagelse Landevej mellem Vemmelev og Korsør hele sit liv. Hans forkullede lig blev fundet på brandtomte­n.
FOTO: PER RASMUSSEN Dræbt og brændt Poul Frank Jørgensen boede her i huset på Slagelse Landevej mellem Vemmelev og Korsør hele sit liv. Hans forkullede lig blev fundet på brandtomte­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark