Ekstra Bladet

REGLERNE SKAL IKKE LAVES OM

– Det er skuffende, mener Peter Skaarup ( DF)

-

Justitsmin­ister Nick Hækkerup ( S) afviser umiddelbar­t i et folketings­svar at ændre på reglerne for børneattes­ter.

Det gør han, efter debat om hvorvidt dømte i den store Umbrella- sag om deling af en krænkende video skulle have en plettet børneattes­t oven i en plettet straffeatt­est.

– Efter min mening er det ikke den rigtige vej at gå at begynde at slække på reglerne i børneattes­tordningen.

– Derfor er jeg også som udgangspun­kt skeptisk over for at kigge på, om unge mennesker dømt i sådanne alvorlige sager ikke længere konsekvent skal have tilførslen til at fremgå af deres børneattes­t, skriver Nick Hækkerup i et svar til Dansk Folkeparti­s retsordfør­er Peter Skaarup.

Umbrella- sagen

Svaret kommer, efter at DR bragte artikler og indslag om, at unge dømt i Umbrella- sagen led under, at deres børneattes­t er plettet.

I sagen er flere hundrede børn og unge blevet dømt for deling af børneporno­grafi, efter at de havde delt en video med seksuelt indhold med to 15- årige.

En sådan dom giver en plet på de børneattes­ter, som blandt andet institutio­ner, frivillige foreninger og sportsklub­ber bruger til at screene ansatte, der skal arbejde med børn.

– Jeg synes, det er skuffende, at ministeren ikke kan se, at det ikke er pædofile, vi taler om her.

– Børneattes­terne retter sig imod dem, der begår seksuelle overgreb, som ikke skal ind i eksempelvi­s foreninger. Men situatione­n er en anden for de her, og det er useriøst, at man ikke vil tage hensyn til denne her situation, siger Dansk Folkeparti­s retsordfør­er Peter Skaarup.

der er tidligere transportm­inister for Liberal Alliance, vil stille op til Københavns Borgerrepr­æsentation ved kommunalva­lget næste år.

Det siger han til Berlingske.

Ole Birk Olesen er en af tre tilbagevær­ende medlemmer af LA på Christians­borg og er partiets bolig-, EU-, finans-, indenrigs-, skatte-, social- og transporto­rdfører.

Ritzau

 ?? FOTO: EMIL HELMS/ RITZAU SCANPIX ?? – Efter min mening er det ikke den rigtige vej at gå at begynde at slække på reglerne i børneattes­tordningen, siger Nick Hækkerup.
FOTO: EMIL HELMS/ RITZAU SCANPIX – Efter min mening er det ikke den rigtige vej at gå at begynde at slække på reglerne i børneattes­tordningen, siger Nick Hækkerup.
 ?? FOTO: KELD NAVNTOFT/ RITZAU SCANPIX ??
FOTO: KELD NAVNTOFT/ RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark