Ekstra Bladet

PÅ KNÆ FOR

Thulesen Dahl har én til én overtaget Socialdemo­kra

- JANUS ØSTERGAARD JAMES KRISTOFFER MILES JONAS SAHL jao@ eb.dk; jkm@ eb.dk; sahl@ eb.dk

Der er sket ting og sager med DF- hjemmeside­n ArnesTur. dk.

Tidligere kunne man finde en tæller, der viste, hvor længe ’ Arne og andre nedslidte’ havde ’ventet på svar fra Socialdemo­kratiet’.

’ Hvornår bliver det til noget, Mette?’, lød budskabet.

DF- formand Kristian Thulesen Dahl har da også udtrykt en god portion skepsis over for realismen ved de socialdemo­kratiske planer om tidlig pension.

– Det er sådan nu, at hvis man kan lave en aftale om differenti­eret pensionsal­der, vil den først træde i kraft efter et kommende valg, slog han eksempelvi­s fast oven på folketings­valget sidste år.

Men går man ind på ArnesTur. dk i dag, har piben fået en anden lyd.

Her bliver man mødt med ordene ’ Nu er det Arnes tur’ – akkompagne­ret af et billede af DF- formand Kristian Thulesen Dahl.

Knæfald

Dermed har Tulle foretaget et regulært knæfald. DFformande­n har én til én overtaget budskabet fra Socialdemo­kratiets storstiled­e kampagne for tidligere pension til nedslidte danskere.

– Regeringen er faktisk kommet med et oplæg. Førhen var det bare retorik, forklarer DF’s finansordf­ører, René Christense­n, om baggrunden for partiets kursskifte.

Men under overfladen har andre ting også spillet ind.

Brat opvågnen

Internt i DF er det den seneste tid for alvor gået op for ledelsen – herunder Kristian Thulesen Dahl – at partiets egne vælgere i overvælden­de grad sukker efter tidligere pension.

Ikke mindst har en måling foretaget af Fødevarefo­rbundet NNF fået DF- toppen til at spærre øjnene op. Ifølge den svarer hele 84 pct. af nuværende eller potentiell­e DF- vælgere, at de, der har været længst tid på arbejdsmar­kedet, skal have ret til tidlig pension.

Centralt i DF var særligt dette tal en brat opvågnen – nu er der pres på Thulesen Dahl for at gå med i en aftale. Dansk Folkeparti har simpelthen ikke råd til at vende ryggen til kernetropp­erne i den nuværende situation, hvor opbakninge­n er historisk lav.

– Vi er da glade for, at vælgerne bakker op om det, vi laver på Christians­borg, konstatere­r René Christense­n, der er en del af DF’s forhandlin­gshold, om målingen.

Toppriorit­et

Med de nye toner fra Dansk Folkeparti tyder meget på, at Mette Frederikse­n kan rydde en af de helt store udfordring­er af vejen.

Statsminis­teren har gjort spørgsmåle­t om Arnes pension til en toppriorit­et i denne valgperiod­e, men har længe været presset af, at hun ikke har kunnet finde et flertal blandt regeringen­s støttepart­ier. De radikale vil nemlig efter alt at dømme ikke lege med.

Regeringen er faktisk kommet med et oplæg. Førhen var det bare retorik

Vi er da glade for, at vælgerne bakker op om det, vi laver på Christians­borg

Dermed er Mette Frederikse­n sandsynlig­vis afhængig af Dansk Folkeparti­s stemmer for at indfri sit valgløfte. Og nu ligner Tulle en mand, der er til at tale med.

Læs lederen på bagsiden

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark