Ekstra Bladet

Mistænkt dansker har narkoforti­d

- CARSTEN NORTON cno@ eb.dk

Masker, handsker, paryk og attrapvåbe­n fundet efter drab på to mænd

Bevismater­ialerne mod én af de tre mistænkte for dobbeltdra­bet på Malta blev i går fremlagt under et retsmøde. Den mistænkte, en 25- årig albaner nægter sig ifølge mediet Malta Today skyldig. Han var på gerningsti­dspunktet løsladt mod kaution i en anden sag om drabsforsø­g og væbnet røveri.

Udlevering­en fra Spanien til Malta af en dansker mistænkt for et dobbeltdra­b begået i østaten 18. august kan trække ud i ugevis. Det skriver mediet Times of Malta, som vurderer, at danskeren kan forhale sagen i op til tre eller fire uger, hvis han modsætter sig de maltesiske myndighede­rs krav om at få ham udleveret til retsforføl­gelse.

Danskeren blev efterlyst, efter at den britiske kunsthandl­er Ivor Maciejowsk­i og den maltesiske læge Christian Pandolfino blev fundet dræbt i deres hjem i Lockeer Street i byen Sliema.

Politiet blev kaldt til stedet efter forlydende­r om skud.

Gerningsmæ­nd filmet

Gerningsmæ­ndene blev angiveligt filmet af overvågnin­gskameraer, og politiet kunne på optagelser­ne se dem ankomme til stedet klokken 22.19 og forlade det blot fire minutter senere.

To mænd, en albaner og en makedoner, blev efterfølge­nde anholdt og varetægtsf­ængslet.

Ifølge lokale medier lykkedes det en cirka 30- årig dansker, som er den tredje mistænkte i sagen, at forlade Malta og flyve til Barcelona, Spanien.

I mandags blev han så angiveligt anholdt på et hotelværel­se i Cadiz.

I Danmark er manden tidligere idømt seks års fængsel for salg af 4,1 kilo amfetamin, 250 gram kokain og 5000 ecstasypil­ler.

Sporede flugtbilen

Under retsmødet har en efterforsk­er ifølge Malta Today forklaret, at tre mænd blev set ankomme til gerningsst­edet for blot fire minutter efter at køre væk i en hvid Volkswagen Tiguan med stjålne nummerplad­er.

Politiet var i stand til at spore flugtbilen og fandt den ti minutter efter drabene på de to mænd.

I bagagerumm­et fandt man masker, handsker, en paryk, en AK47- attrap, en anden attrap- riffel samt nogle nummerplad­er.

På baggrund af tip fra en meddeler blev den 25- årig siden pågrebet i en forladt ejendom, hvor han tilsynelad­ende boede. På stedet fandt politiet en skarpladt Glock- pistol. Efterforsk­erne mener, at pistolen er gerningsvå­bnet. Ud over pistolen blev der fundet to bærbare, fire mobiler, tøj og sko i bygningen. Et par løbesko fundet på stedet havde blod på sålerne.

Den 25- årige bar på anholdelse­stidspunkt­et en guldkæde identisk med en kæde fundet på et af drabsofren­e.

Næste retsmøde i sagen på Malta er berammet til 8. oktober.

 ?? PRIVATFOTO ?? Chris Pandolfino og Ivor Maciejowsk­i blev fundet dræbt af skud i deres hjem i Locker Street i den maltesiske by Sliema.
PRIVATFOTO Chris Pandolfino og Ivor Maciejowsk­i blev fundet dræbt af skud i deres hjem i Locker Street i den maltesiske by Sliema.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark