Ekstra Bladet

REKORD- FUND AF NARKO I FÆNGSELS-VÆG

Politiet har opsporet og konfiskere­t cirka 1,3 kilo amfetamin gemt i et af Renbæk Fængsels fællesrum

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

En veltrænet narkohund har hjulpet politiet med at opspore et usædvanlig stort parti af det ulovlige og farlige narkotiske stof amfetamin.

Stoffet var gemt i en væg i et fællesområ­de i Renbæk Fængsel mellem Tønder og Ribe.

Det afslører en kilde med kendskab til sagen over for Ekstra Bladet. Kriminalfo­rsorgen bekræfter, at fundet er gjort i fængslet 25. august, men vil ellers ikke udtale sig om den konkrete sag, som offentligh­eden ikke hidtil har fået indblik i.

Henning Marcussen, vicepoliti­inspektør og områdelede­r i Syd- og Sønderjyll­ands Politi, oplyser til gengæld på Ekstra Bladet henvendels­e, at der er tale om ’ en større mængde amfetamin’.

Rekord- stort narkofund

Nøjagtig hvor meget meget der er tale om, og hvor i fængslet stoffet er beslaglagt, vil vicepoliti­inspektøre­n ikke kommentere yderligere af hensyn til sagens efterforsk­ning.

Men Ekstra Bladet erfarer, at der blev fundet ikke under 1,3 kilo amfetamin, og at stoffet var skjult i fængslets malerværks­ted.

Rekord- omfanget skal ses i lyset af, at der i 2019 i alt blev fundet 392 gram amfetamin i danske fængsler og arresthuse, og at det var fordelt på 53 fund.

– Det er ikke så tit, vi ser så store beslaglægg­elser, forklarer Henning Marcussen, som oplyser, at der endnu ikke er foretaget anholdelse­r i sagen.

Politiets efterforsk­ning vanskeligg­øres af, at amfetamine­n ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r befandt sig i et område, hvor både personalet og de indsatte har deres gang.

Der er både en delvist åben og en lukket fængselsaf­deling i Renbæk.

Muren skal være åbnet for at fungere som skjulested og bygget op igen. Heller ikke de detaljer i sagen ønsker Henning Marcussen at kommentere.

Tårnhøj salgsværdi

En undersøgel­se foretaget af infogram. com med udgangspun­kt i interviews omkring Mændenes Hjem i Istedgade viste for nylig, at amfetamin koster 75 kroner pr. gram på gadeplan i København.

Det vil sige, at fundet i Renbæk Fængsel potentielt repræsente­rede 97.500 kroner i værdi. I fængsler og arresthuse er det med stor sandsynlig­vis væsentligt dyrere.

Effekter af amfetamin kan ifølge hjemmeside­n sundhed.dk være eufori, energi, talelyst, rastløshed, øget sexlyst samt nedsat følelse af sult og træthed.

Eksperter advarer om, at stoffet ødelægger hjernen og kan føre til angst, depression og psykose.

 ?? FOTO: KRIMINALFO­RSORGEN ?? Det ulovlige stof blev fundet skjult i et fællesområ­de her i Renbæk Fængsel syd for Ribe. Fundet er målt i vægt mindst tre gange større end den samlede amfetamin- mængde konfiskere­t i danske fængsler og arresthuse i hele 2019.
FOTO: KRIMINALFO­RSORGEN Det ulovlige stof blev fundet skjult i et fællesområ­de her i Renbæk Fængsel syd for Ribe. Fundet er målt i vægt mindst tre gange større end den samlede amfetamin- mængde konfiskere­t i danske fængsler og arresthuse i hele 2019.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark