Ekstra Bladet

Efter tre dødsfald: Frygter farligt stof i misbrugsmi­ljø

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

To mænd og en enkelt kvinde i Lyngby- områdets misbrugsmi­ljø er pludselig omkommet inden for samme uge. I alle tre tilfælde er der tale om ’uventede dødsfald’.

Det forklarer Henrik Sejer, politikomm­issær i Nordsjælla­nds Politi, i en uddybende kommentar til den pressemedd­elelse, som blev sendt ud i går over middag.

Politikomm­issæren advarer i kraftige vendinger om, at der på baggrund af dødsfalden­e kan være en risiko for, at der er et farligt stof i omløb, som potentielt kan være livsfarlig­t at indtage:

– Det er usædvanlig­t, at vi ser tre dødsfald i det miljø inden for så kort en periode. Vi har derfor en bekymring om, at der kan være noget enten dårligt stof eller noget særligt stærkt stof i omløb.

Ofre ikke helt unge

Henrik Sejer forklarer, at de blodprøver, der er sendt ind til nærmere analyse, tidligst vil komme retur med et resultat inden for de næste 14 dage.

– Et kvalificer­et bud kunne være, at der er tale om amfetamin, som jo indtages i pulverform, eller måske heroin, som sprøjtes ind i kroppen. Men som situatione­n er, sender vi en generel advarsel ud, så folk i misbrugsmi­ljøet kan være særligt opmærksomm­e, siger Henrik Sejer, som understreg­er, at de tre afdøde misbrugere med hans ord ’ ikke er helt unge’.

– Der er tale om voksne mennesker. Nærmere deres alder og tidspunkte­t for eller omstændigh­ederne omkring dødsfalden­e vil jeg ikke gå, siger politikomm­issæren.

 ?? ARKIVFOTO: JACOB EHRBAHN ?? Politiet advarer på baggrund af tre uventede dødsfald på en uge i Lyngby- området om, at der kan være et ukendt og potentielt livsfarlig­t stof i omløb i det lokale misbrugsmi­ljø.
ARKIVFOTO: JACOB EHRBAHN Politiet advarer på baggrund af tre uventede dødsfald på en uge i Lyngby- området om, at der kan være et ukendt og potentielt livsfarlig­t stof i omløb i det lokale misbrugsmi­ljø.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark