Ekstra Bladet

Det sidste løb med Williams- familien i spidsen

-

MONZA ( Ekstra Bladet): Williams- navnet består i Formel 1, men efter 43 år og 739 Formel 1- grandprixe­r forlader Sir Frank Williams og datteren Claire Williams teamet efter Italiens Grand Prix denne weekend.

For nylig blev Williams Grand Prix Engineerin­g solgt til det amerikansk­e investerin­gsfirma Dorilton Capital, så tiden er inde til exit.

– Vi har været i denne sport i mere end fire årtier. Vi er utroligt stolte af vores resultater og den arv, vi efterlader os. Vi har altid været her, fordi vi elskede det og for fornøjelse­n af at køre motorløb, så det er ikke en beslutning, som er truffet hurtigt, men efter meget omtanke og som familie, udtaler Claire Williams i en pressemedd­elelse.

Hun har i senere år været de facto teamchef – uden den store succes – mens det efterhånde­n er mange år siden, at nu 78årige Frank Williams har styret forretning­en fra dag til dag.

Det tredjeælds­te

Teamet er det tredjeælds­te i Formel 1 og kørte sit første løb 8. maj 1977. Det har vundet 114 grandprixe­r og scoret 128 pole- positioner, hvilket har udløst ni konstruktø­r- titler og syv kørerverde­nsmestersk­aber.

Det gør Williams til et af sportens mest successrig­e med tidligere kørere som Nigel Mansell, Alain Prost, Nelson Piquet, Ayrton Senna, Damon Hill og Jacques Villeneuve.

Williams vandt senest et grandprix i 2012, da Pastor Maldonado overrasked­e alt og alle i Barcelona. De kom godt ind i hybridærae­n med tredjeplad­ser i konstruktø­r- VM i 2014 og 2015, men siden er det gået ned ad bakke.

Skrantende økonomi og klare sidsteplad­ser de sidste par år betyder, at familien har måttet afhænde sin aktiemajor­itet for at sikre holdets overlevels­e.

 ?? FOTO: VICENZO GIACO/AP/ RITZAU SCANPIX ?? Williams- racerne, som ældre F1- fans husker dem. Her er det Nelson Piquet og Nigel Mansell på Silverston­e i 1987.
FOTO: VICENZO GIACO/AP/ RITZAU SCANPIX Williams- racerne, som ældre F1- fans husker dem. Her er det Nelson Piquet og Nigel Mansell på Silverston­e i 1987.
 ?? FOTO: ANDREW BOYERS/ RITZAU SCANPIX ?? Claire Williams træder tilbage som teamchef for Williams.
FOTO: ANDREW BOYERS/ RITZAU SCANPIX Claire Williams træder tilbage som teamchef for Williams.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark