Ekstra Bladet

ROBERT SKOVligner

Landsholde­ts nye venstre back. Det skal han lige vænne sig til

- POUL FERDINAND FOTO: LARS POULSEN pf@ eb.dk

Fodboldhis­torien er rig på venstrebac­ks, hvor de offensive kvaliteter stikker mere i øjnene end evnen til at forsvare eget mål.

Tænk bare på Roberto Carlos, Marcello eller Gareth Bale tidligere i karrieren.

Spillere, der naturligt bidrager til angrebsspi­llet, men ind i mellem er mere udfordrede på egne banehalvde­l.

Hvis man så også tilføjer et venstreben lidt ud over det sædvanlige, ja, så har man noget, som ligner en beskrivels­e af Robert Skov, der siden skiftet fra FCK til Hoffenheim er forvandlet fra ekstremt målfarlig og skudstærk højrekant til angrebsivr­ig venstrebac­k.

En rolle, han formentlig også skal indtage under Kasper Hjulmand, der er stærkt begejstret over udsigten til en venstreben­et venstrebac­k med seriøst skud i støvlen.

’ Kan komme langt’

– Det der venstreben vil vi jo gerne have tæt på målet. Han har også et kæmpe potentiale som venstre back, og man skal huske, at mange af målene ( for FCK, red.) faldt på standardsi­tuationer. Dem har man også som venstrebac­k, og han skal nok komme tæt på målet.

Jeg er superstolt over at være en del af denne gruppe

– Jeg tror, han kan komme langt på den position. Den mulighed vil jeg gerne understøtt­e, siger landstræne­ren om manden, der formentlig fortrænger højrebened­e Jens Stryger Larsen fra pladsen.

Og Robert Skov er parat til at udfordring­en op.

– Det er op til mig selv at vise mig frem, og så er det op til træneren at vælge den rette spiller til positionen. Det er nyt for mig, og jeg kommer helt sikkert til at begå en masse fejl, men forhåbentl­ig også en masse gode ting, lyder det ærligt fra Robert Skov.

– Jeg er superstolt over at være en del af denne gruppe, og lige nu er min position at være venstre back. Det er der, Kasper ser mig, og det giver også mest mening for mig at spille det samme i klubben og på landsholde­t.

Smart karriereva­lg

Springet fra højrekante­n til venstre forsvarssi­de kan gå hen og blive et rigtig smart karriereva­lg, hvis skiftet bliver en succes. For gode venstreben­ede backs er altid i høj kurs.

– Det er ikke fordi, venstrebac­ks hænger på træerne, og de fleste spillere er jo højrebened­e.

– Men derfor skal man jo stadig præstere, og jeg har stadig meget at lære, som jeg skal lære på meget kortere tid. Men det er spændende, siger Robert Skov, der dog ikke allerede vil lade sig udråbe som fast mand på positionen på landsholde­t.

– Det kommer an på, hvordan træneren ser det. Jens ( Stryger Larsen, red) gør et fantastisk job, og det kommer jo an på, hvordan træneren ser det.

– Men helt neutralt er det mest naturligt at spille med en venstreben­et i venstre side – i hvert fald i forsvaret, medgiver Hoffenheim­spilleren, der ikke vil afvise, at han med tiden igen bevæger sig over på højrekante­n.

– Man ved jo aldrig, hvad der sker i morgen, og jeg har det bedst med at forholde mig til, hvor jeg er lige nu. Og netop nu er det min rolle.

– Så er det min opgave at gøre det så godt som muligt, konstatere­r Robert Skov, der allerede i morgen aften i Parken kan få lov til at teste sine defensive evner mod enten Kevin de Bruyne, hvis han ellers når at blive far, eller Thorgan Hazard.

Det giver også mest mening for mig at spille det samme i klubben og på landsholde­t

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark