Ekstra Bladet

SOSU- SVINDLER DØMT

27- årig kvinde rejste på ferie til Tenerife for stjålne penge

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@ eb.dk

En 27-årig sosu-hjælper virkede, som om hun bare ville have sagen overstået, da hun erkendte samtlige tilfælde af bedrageri mod ældre mennesker, som hun var ansat til at passe på.

Hun har sneget sig til at aflure deres kortoplysn­inger, mens hun har været sendt ud af to forskellig­e vikarburea­uer for at hjælpe de ældre i deres hjem.

’ Ja’, sagde hun kortfattet om databedrag­erier mod fem forskellig­e syge og ældre ofre.

Samtidig måtte hun slet ikke arbejde som sosuhjælpe­r, fordi hun er frakendt retten på grund af tidligere svindel. Kvinden er samlet dømt for at have svindlet for over 300.000 kroner.

Men erstatning­skravet mod hende er kun godt 80.000 kroner, fordi flere transaktio­ner ikke gik igennem, og enkelte kreditorer ikke har gjort krav gældende.

Pengene blev blandt andet brugt på hjemmeside­r som Gucci, Expedia og Norwegian, og hun erkendte, at hun har rejst til Tenerife for en af de ældres penge.

Hun blev efter godt en times retsmøde idømt ti måneders ubetinget fængsel. Dommen indeholdt også forhold, der er begået før en tidligere tilsvarend­e dom, som hun blev idømt i Retten i Glostrup i december sidste år. Også i 2013 blev hun dømt for det samme.

Dårligt miljø

– Når jeg er landet på ubetinget straf i ti måneder, er det, fordi det er tredje gang, at du er dømt for tilsvarend­e kriminalit­et.

– Der er et mønster, der er meget kedeligt, selvom du siger, at du vil rette op. Det håber jeg er rigtigt, men du skal straffes for det, du har begået, sagde dommeren.

Den 27- årige modtog dommen og blev fortsat varetægtsf­ængslet.

Hun forklarede svindlen med, at hun havde været i en rigtig dårlig omgangskre­ds.

– Jeg fortryder rigtig meget, og jeg vil gerne starte på en frisk, når jeg kommer ud, sagde kvinden, som altså blev dømt for det samme for mindre end et år siden.

Under sin procedure kaldte anklager Konrad Joe Frank den kriminalit­et, kvinden har begået, for ’ tillidsbru­d af værste skuffe’.

Hammeren bør derfor falde hårdt, sagde han.

Han var også tilfreds med dommen efterfølge­nde.

– Retten lagde vægt på samme skærpende omstændigh­eder, som jeg gjorde i min procedure. Herunder at der er tale om meget grov kriminalit­et, som er begået over for nogle af de mest udsatte og sårbare mennesker i samfundet, sagde anklageren.

Jeg fortryder rigtig meget, og jeg vil gerne starte på en frisk, når jeg kommer ud

 ?? FOTO: ALEKSANDER KLUG ?? Ofrene var syge og ældre på plejehjem og i beskyttede boliger. Et af ofrene boede her i Søborg.
FOTO: ALEKSANDER KLUG Ofrene var syge og ældre på plejehjem og i beskyttede boliger. Et af ofrene boede her i Søborg.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark