Ekstra Bladet

Oversavet gevær gav straksdom

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

En 49- årig mand fra Sydals må sande, at konsekvens­erne af at ligge inde med et oversavet jagtgevær med ammunition kan være alvorlige og overrumple­nde resolutte.

Manden blev torsdag anholdt og sigtet for overtrædel­se af straffelov­ens skærpede våbenparag­raf 192 a, og i går fik han en straksdom på to år og tre måneders fængsel i Retten i Sønderborg.

Det bekræfter Thomas Berg, politikomm­issær i Syd- og Sønderjyll­ands Politi.

– Vi havde modtaget et tip om, at han havde et oversavet jagtgevær, og vi foretog derefter en ransagning på hans private ejendom, hvor han havde skydevåbne­t og otte patroner liggende på et loftsrum, fortæller Thomas Berg.

Modtog dommen

Manden erkendte på stedet, men forklarede angiveligt, at han ikke havde forkortet geværets løb, fordi han havde planer om at tage det i brug.

Han havde ikke våbentilla­delse.

Den skærpede våbenparag­raf med en strafferam­me på op til otte års fængsel kommer typisk i spil, hvis det står klart, at det ulovlige skydevåben, som en sigtet person ligger inde med, virker, og at han også har adgang til ammunition.

Den midaldrend­e alsing modtog dommen i Retten i Sønderborg.

Den skærpede våbenparag­raf er en af få bestemmels­er i straffelov­en, som indeholder en minimumsst­raf. Findes folk skyldige, skal det udløse mindst to års fængsel, og den dømte skal som udgangspun­kt afsone straffen.

 ?? ARKIVFOTO: JESPER STORMLY HANSEN ?? Den dømte 49- årige mand fra Sydals erkender at have ligget inde med et oversavet jagtgevær og otte patroner. Han afviser dog, at han havde tænkt sig at tage det ulovlige våben i brug.
ARKIVFOTO: JESPER STORMLY HANSEN Den dømte 49- årige mand fra Sydals erkender at have ligget inde med et oversavet jagtgevær og otte patroner. Han afviser dog, at han havde tænkt sig at tage det ulovlige våben i brug.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark