Ekstra Bladet

Vild lotto- gestus: Dansker giver million væk

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@ eb.dk

Hver uge spiller tusindvis af danskere lotto i håbet om at vinde den helt store milliongev­inst.

En 83-årig københavne­r vandt i januar så stor en gevinst, at han nu har valgt at dele lidt ud og smide en skilling til Læger uden Grænser.

Faktisk har han overført en million kroner.

– Det er ganske enkelt. Det arbejde, de udfører, er så vigtigt og så modigt. Det sker desuden under nogle arbejdsbet­ingelser, som er fuldstændi­g horrible. Ingen andre brancher har ansatte, som på samme vis sætter deres eget liv på spil for andre.

– Det har altid imponeret mig. Derfor skulle de have et beløb, der kan mærkes og gøre gavn, siger manden til Danske Spil.

Hos Læger Uden Grænser glæder fundraisin­gdirektør Kristina Boldt sig over gavmildhed­en fra lotto-millionære­n.

– Denne donation kommer på et afgørende tidspunkt. Lige nu oplever vi et ekstraordi­nært stort behov for Læger uden Grænsers indsats over hele verden og dermed også et ekstra behov for økonomisk støtte.

– Vores læger, sygeplejer­sker og andet medicinsk personale spiller en vigtig rolle i at bekæmpe covid- 19 i store dele af verden, mens vi samtidig fortsat skal vaccinere børn mod blandt andet mæslinger og meget, meget mere, siger Boldt.

Ifølge Læger uden Grænser så sker det cirka en gang om året, at man modtager en milliondon­ation fra en privat.

Manden, der har overført pengene, vandt i januar 15 millioner kroner, og han tilføjer, at det måske ikke er sidste gang, at nødhjælpso­rganisatio­nen har hørt fra ham.

Det arbejde, de udfører, er så vigtigt og så modigt

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Den gavmilde lotto- millionær har altid haft Læger uden Grænser i tankerne, hvis han en dag kom til penge.
FOTO: LINDA JOHANSEN Den gavmilde lotto- millionær har altid haft Læger uden Grænser i tankerne, hvis han en dag kom til penge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark