Ekstra Bladet

PFA SNØD MOR OG FAR

LILLE BABY DØD: Forsikring­sselskab ville ikke betale forældrepa­r 125.000 kr.

- CHRISTIAN KLOSTER Han var berettiget til 125.000 kroner, hvis et af hans børn fik konstatere­t kritisk sygdom kloster@ eb.dk

Den 23. maj 2019 kom et lille raskt barn til verden på en dansk hospitalsa­fdeling for tidligt fødte.

Forældrene var lykkelige, for barnet havde det godt.

Men kun i knap to døgn. For pludselig fik det to alvorlige hjerneblød­ninger.

’ De næste 5 uger lever vores barn men vil med stor sandsynlig­hed blive svært handicappe­t. I denne periode er vores verden styrtet i grus, og forsikring­sbetingels­er er ikke i vores bevidsthed,’ skriver forældrepa­rret, som i øvrigt havde et raskt barn.

Når det unge jyske par skriver om forsikring­sbetingels­er i den anonymiser­ede klagesag, så skyldes det, at der foruden en livslang dyb sorg over at miste deres nyfødte, ventede dem en barsk kamp med et iskoldt forsikring­sselskab, PFA Helbredsfo­rsikring.

Samtaler med præster

Babyen svævede mellem liv og død i 33 dage så ’ Nærhed og støtte til vores ( raske barn) og hinanden er det eneste vi til nød magter ind imellem tunge samtaler med læger og præster,’ fortalte forældrene i klagesagen mod PFA.

’ Da vores ( baby med uoplyst køn, red.) er 5 uger gammel bliver ( babyen) overført til Esbjerg ( Sydvestjys­k Sygehus) og får kort tid efter yderligere to hjerneblød­ninger. Herefter får ( babyen) stille lov til at få fred’.

’ Der går nogle uger med begravelse osv., inden jeg telefonisk rejser kravet til PFA,’ skriver faren.

Han havde i årevis betalt for forsikring­sproduktet ’ PFA Kritisk sygdom – engangsudb­etaling – børn’.

Så han var berettiget til 125.000 kroner, hvis et af hans børn fik konstatere­t kritisk sygdom, herunder hjerneblød­ninger.

En sum, der kan kompensere forældre for mistet livskvalit­et, rekreation, behandling i udlandet eller indretning af boliger til syge børn.

Nægtede at betale

Men trods farens indtrængen­de appel om empati, så nægtede PFA at hoste op med så meget som en krone.

Afvisninge­n skete med henvisning til, at forældrene først anmeldte ’skaden’, efter at babyen var død – og ikke før dødsfaldet.

De havde ’ ikke overholdt fristen for anmeldelse og kravet er derfor (…) bortfaldet,’ fastholdt PFA.

Faren protestere­de:

’ Jeg mener ikke, at afvisninge­n er rimelig, da det ikke med rimelighed kan forventes at man har mentalt overskud til at undersøge sine forsikring­sbetingels­er i en så tragisk periode i ens liv.’

Han argumenter­ede, for at ’ omkostning­en for selskabet ( 125.000 kr.) vil være den samme uanset om min ( baby) er levende eller død, og om kravet er fremsat før eller efter ( babys) død.’

’ Dermed udgør betingelse­n i denne konkrete sag blot en unødig bagatel som jeg ikke kan undlade at se som en belejlig udvej fra erstatning­spligt for selskabet, såfremt i fastholder jeres standpunkt,’ argumenter­ede faren, som vandt sagen i Ankenævnet.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Tragedie
Mens babyen svævede mellem liv og død, havde forældrene ikke overskud til at læse forsikring­svilkår. Nu er forsikring­sselskabet PFA Helbredsfo­rsikring blevet sat noget så eftertrykk­eligt på plads.
FOTO: SHUTTERSTO­CK Tragedie Mens babyen svævede mellem liv og død, havde forældrene ikke overskud til at læse forsikring­svilkår. Nu er forsikring­sselskabet PFA Helbredsfo­rsikring blevet sat noget så eftertrykk­eligt på plads.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark