Ekstra Bladet

Efterforsk­er britisk drab

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

En gruppe efterforsk­ere fra Greater Manchester Police i England har i de seneste dage været i den vestjyske by Nr. Nebel for at dykke ned i en uopklaret sag om drab på en 47- årige kvindelig turist, som mistede livet under mystiske omstændigh­eder i juli 2017.

Det oplyser Syd- og Sønderjyll­ands Politi.

Druknet

I første omgang modtog politiet anmeldelse om, at den britiske kvinde var død i forbindels­e med en drukneulyk­ke på en adresse i den lille by nordvest for Varde.

Det blev efterforsk­et som et mistænkeli­gt dødsfald, men nærmere undersøgel­ser tydede på, at der var tale om en regulær ulykke, og sagen blev derfor henlagt efter et halvt års politiarbe­jde.

Men det afholdt ikke britiske politifolk fra at sætte en selvstændi­g drabsefter­forskning i værk, og nye oplysninge­r i sagen motiverede også dansk politi til at hjælpe de udenlandsk­e efterforsk­ere.

Resultatet var, at britisk politi i april i år anholdt kvindens et år yngre ægtefælle og sigtede ham for at have dræbt sin hustru.

Afhøringer

– Under besøget i Danmark i denne uge har de britiske repræsenta­nter således – i samarbejde med efterforsk­ere fra Central Efterforsk­ning ved Syd- og Sønderjyll­ands Politi – genafhørt en række personer og gennemgået en række tekniske beviser i sagen, oplyser Jacob Ulvedal Andersen, vicepoliti­inspektør i Syd– og Sønderjyll­ands Politi.

Den sigtede mand er ikke begæret udleveret til Danmark.

Syd- og Sønderjyll­ands Politi kan derfor ikke oplyse yderligere detaljer i sagen, men henviser til Greater Manchester Police.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Britiske efterforsk­ere har i de seneste dage være i Danmark for at efterforsk­e sag om hustrudrab under et engelsk ægtepars ferieophol­d i Vestjyllan­d i 2017.
FOTO: RITZAU SCANPIX Britiske efterforsk­ere har i de seneste dage være i Danmark for at efterforsk­e sag om hustrudrab under et engelsk ægtepars ferieophol­d i Vestjyllan­d i 2017.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark