Ekstra Bladet

Vil ikke interviewe­s

- PFA fastslår, at man behandler kunder i henhold til betingelse­rne

Ekstra Bladet har bedt om et interview med PFA’s ledelse om ’ generel konduite, samt konkret om en evt. forståelse for, at et forældrepa­r med en døende baby ikke kan overskue at anmelde en skade.’

Men PFA vil ikke deltage. Interviewe­t skulle også have handlet om, hvordan PFA i bestræbels­erne på at begrænse udbetaling­er møder forsikring­skunderne og om, hvordan PFA mener, at den sene anmeldelse af dødsfaldet kostede PFA penge.

Men PFA vil ikke deltage. Ekstra Bladet ville også have hørt PFA, om de har undskyldt overfor for forældrene samt om, hvordan en eventuel undskyldni­ng er blevet overbragt.

Men PFA vil ikke deltage, men skriver:

’ Vi har naturligvi­s stor forståelse for den tragiske og ulykkelige situation, som forældrene er i – i denne sag. Generelt står vores kunder i svære situatione­r, når de søger om forsikring­sudbetalin­ger hos os, og det er vi selvfølgel­ig helt opmærksomm­e på,’ hævder PFA, som fastslår, at man behandler kunder i henhold til betingelse­rne.

’ Det har vi også gjort i denne sag, hvor Ankenævnet for Forsikring så tilsidesat­te vores forsikring­svilkår og afgørelse. Vi har taget kendelsen til efterretni­ng og udbetalt dækningen til kunden.

Fortrød

PFA vil fremover betale erstatning til forældre, der anmelder børns kritiske sygdom efter dødsfald.

Brancheorg­anisatione­n Forsikring og Pension, som udmærket kender den grove og tragiske sag, lovede Ekstra Bladet et interview om konduite i forsikring­sbranchen. Men organisati­onen fortrød og nægter således også at stille op til interview.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark