Ekstra Bladet

Jeg skal prøve at blive voksen

SUSAN K. ÆNDRER KURS: Det vilde liv er lagt på hylden for partypigen, der i dag går mere op i sine planter og drømmer om at blive sosu- assistent

- LARS SEJR FOTO: ANITA GRAVERSEN ls@ eb.dk

Få mennesker har revolution­eret realitygen­ren herhjemme som Susan K. Da den jyske brystbombe indtog ’ Paradise Hotel’ i 2008, var det nyt med sex på tv. Det var det ikke, da hun forlod programmet igen.

Ad flere omgange stemplede hun ind på det mexicanske hotel, ligesom det også blev til optrædener i programmer som ’ Divaer i Junglen’ og ’ Fangerne på Fortet’.

I dag er hun fast inventar på scenen, når Reality Awards afvikles i januar, men ellers har hun lagt realityliv­et bag sig. Der er kommet ro på, og den efterhånde­n 46- årige realityleg­ende har sat næsen op efter en uddannelse.

– Jeg havde en drøm om at blive gartner, men det er stort set umuligt at finde en voksenelev­plads her i Aarhus med voksenløn. Så nu har jeg søgt ind på sosuskolen og venter på svar, om jeg er kommet ind, siger Susan K. til Ekstra Bladet og tilføjer:

– Jeg har altid interesser­et mig for området. Jeg vil gerne arbejde med mennesker, og man kan for tiden se, at der mangler rigeligt med omsorg på markedet. Sådan noget bliver man ked af at læse. Man kan ikke undgå at tænke, at jeg kan gøre det bedre end det, siger hun med henvisning til sagen om den demente plejehjems­beboer Else.

Farens død

I årene efter ’ Paradise Hotel’ arbejdede hun som restaurant­chef og bartender. Her ramte hun i 2017 mediernes overskrift­er igen, da hun blev fyret fra bodegaen Kurts Mor, da et opstemt par havde haft oralsex på et bord midt i beværtning­en. Senere arbejdede hun på Beefeater Pub i Aarhus. Da coronaviru­ssen ramte, røg jobbet, og i dag har hun vendt bodegalive­t ryggen.

– Min far døde i august sidste år. Han var rigtig glad for at drikke, så det blev bare lidt for meget at skulle stå og servere og hele tiden blive mindet om, at min egen far havde et kæmpe drukproble­m. Før jeg selv havnede i sådan en situation, tænkte jeg, at jeg hellere selv måtte vende retningen på mit liv, siger Susan K.

Aldrig for sent

Hun håber at kunne uddanne sig til sosu- assistent.

– Jeg synes ikke, det er for sent at tage en uddannelse. Jeg havde brug for at lukke en dør og åbne en ny. Jeg er jo nærmest at betragte som teenager, når man skal arbejde, til man bliver 80 år her i landet, griner hun.

– Der er mange år endnu, så det skal også være noget, der gør en glad, når man står op. Jeg kunne godt lide at være bartender, men jeg vil hellere gøre mig selv til gavn for nogle, der har brug for det.

Børn opgivet

Privat er der også faldet ro på. Hun har i fem år dannet par med kæresten, Alex. Sammen har de købt hus med et lån på 30 år, hvilket ifølge Susan K. vel i grunden er at betragte som et ægteskab. Der er faldet ro på.

Man kan ikke undgå at tænke, at jeg kan gøre det bedre end det Det blev for meget at blive mindet om, at min far havde et kæmpe drukproble­m

– Ja, man skulle jo prøve at blive voksen på et tidspunkt, ik’? Vi hygger os meget sammen. Han har to voksne børn, den yngste var 16, da jeg mødte ham, og de er nogle dejlige børn, siger hun.

Døren, der hedder egne børn, har hun lukket for længe siden.

 ??  ??
 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Susan K. da hun deltog i ’ Paradise Hotel’ i 2010.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Susan K. da hun deltog i ’ Paradise Hotel’ i 2010.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark