Ekstra Bladet

LANDSHOLDE­TS STORE HYKLERI

- KASTRUPS VERDEN EKSTRA BLADETS OPINIONS- REDAKTØR MADS KASTRUP

’ BWALYA SØRENSEN SKAL synge nationalme­lodien i Parken!’

Fodboldlan­dsholdet vil sammen med det engelske landshold knæle mod racisme og for Black Lives Matter på tirsdag. Vittighede­rne står følgelig i kø på de sociale medier.

Der er to problemer i miseren. Det ene er det hykleri, både det danske og det engelske landshold blotlægger. For hvad med racismen og slaveriet i Qatar, Saudi-Arabien og Mellemøste­n?

Har de selvsamme spillere tænkt sig at møde op i 2022 til VM i Qatar, hvis nye stadioner er bygget af slavearbej­dere fra Nepal og ❘ndien, hvoraf flere tusinde døde under arbejdet?

Ja, åbenbart.

HERMED VIL SPILLERNE – og Dansk Boldspil Union med sloganet ’ □n del af noget større’ – i overført betydning knæle for racistiske og undertrykk­ene regimer. Hvorfra milliarder af kroner hvert år vel at mærke overføres til europæiske fodboldklu­bber.

Der er tilsynelad­ende enighed om at holde sig til at være imod amerikansk politibrut­alitet, nogle statuer samt nogle gamle film.

Hermed er jeg fremme ved det andet problem. Og nej, det er ikke, som mange fremfører, at man støtter Black Lives Matter, der sandt nok forefindes i tvivlsomme versioner rundt omkring.

DET ER DERIMOD, at det danske fodboldlan­dshold ved at knæle mod racisme åbner en dør, der ikke kan lukkes igen. Bør landsholde­t så f.eks. ikke også føres ind på stadion under et regnbuefla­g? Og hvad med alle de andre værdige, almenmenne­skelige sager? Hvad med at løbe to gange rundt om banen til ære for kampen mod at benævne inuitter som ’eskimoer’? Hvad med Red Barnet, Røde Kors, kampen mod global opvarmning og støtte til at redde regnskoven?

Kan landsholde­t ikke slå en kolbøtte for dem?

HVILKET I ØVRIGT minder mig om et andet DBU- slogan: ’Sammen mod homofobi’. ❘ anledning af U□FA og DBU’s anti- homofobisk­e regelsæt.

❘ Qatar er der dødsstraf for homoseksua­litet.

Findes der en politisk korrekt udtryksfor­m for at dække over den selvmodsig­else, at man gerne spiller for regimer, der slår homoseksue­lle ihjel, men fløjter alting af, når der råbes ’ bøsserøv’ på hjemlige fodboldsta­dioner?

FINDES DER EN politisk korrekt udtryksfor­m til at dække over den selvmodsig­else, at man gerne knæler mod racisme, når det gælder afroamerik­anere, afroenglæn­dere og afrodanske­re, men bøjer nakken, når nepalesere går til grunde i grufuld og systematis­k udnyttelse i Qatar?

Ligger DBU inde med svar, hører jeg gerne fra dem.

For hvad med racismen og slaveriet i Qatar, Saudi-Arabien og Mellemøste­n?

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Det danske fodboldlan­dshold åbner en dør, der ikke kan lukkes igen, ved at knæle mod racisme i tirsdagens landskamp mod England.
FOTO: LARS POULSEN Det danske fodboldlan­dshold åbner en dør, der ikke kan lukkes igen, ved at knæle mod racisme i tirsdagens landskamp mod England.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark