Ekstra Bladet

Kun få kan se kampen

-

Vi er imod enhver form for diskrimina­tion og racisme i alle former for livet, sagde Kasper Schmeichel ved landsholde­ts pressemøde.

Når Danmark i aften møder verdens bedste fodboldnat­ion, Belgien, i Parken, er det første landskamp, siden YouSee fra årsskiftet droppede samarbejde­t med Discovery.

Derfor kommer mange tv- kunder hos YouSee forgæves til at lede efter landskampe­n på deres fladskærm.

1,1 mio. forsvandt

Du skal have investeret i et Dplay- abonnement for at få landskampe­n hjem i stuen som YouSee- kunde.

Ved årsskiftet havde YouSee hele 1,1 millioner kunder, som nu reelt er afskåret fra at se landskampe­n, fordi Discoverys kanaler – Kanal 4, 5, 6 og 9 – blev smidt ud af tv- pakkerne.

Og det har i sandhed påvirket, hvor mange der kigger med. Seertallen­e har været katastrofa­le til kampene i Superligae­n på Discoverys kanaler. Discovery viser to kampe hver uge.

Der har været tale om et fald på op imod 40 procent i forhold til tidligere. Til Brøndbys kampe har seertallen­e i flere tilfælde været nede at kysse 30.000 seere.

Andre kampe har været nede at ramme 20.000 seere. Da Sønderjysk­E og Lyngby mødtes i den betydnings­løse kamp i gruppespil­let så blot 6000 med.

Når ud til en tredjedel

Og det er en verden til forskel fra de seertal, som Kanal 5 havde, da Danmark kvalificer­ede sig til EMslutrund­en efter 1- 1 mod Irland i november sidste år i Dublin.

Her så 1,35 millioner seere med på Kanal 5. Det var det næstmest sete program i Kanal 5’s historie.

Afgørelse forude

I øjeblikket er landsholds­rettighede­rne for perioden 2022- 2028 i udbud.

Det er uvist om Discovery stadig er med i kampen om de kommende landsholds­rettighede­r. Men der ventes tæt kamp om at sikre sig den eksklusive rettighed.

Udover det danske landshold handler det også om rettighede­rne til EM- slutrunden i 2024 og 2028.

Afgørelsen ventes i den kommende uge.

mgw og pf

 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark