Ekstra Bladet

Hvorfor den gammeldags tankegang?

-

SIGE, at Williams- teamet aldrig MAN KAN bliver det samme nu, hvor de har solgt sig selv til en stor kapitalfon­d, men det ser jeg som en god ting.

De gode gamle dage i 90’ erne, hvor Frank Williams styrede sit team til talrige mesterskab­er, de er for længst minder om en storhedsti­d, som aldrig kommer tilbage – eller måske aldrig kommer tilbage.

Da Frank Williams for en håndfuld år siden, gav tøjlerne til sin datter, var teamet allerede på vej ned i deres dybe hul. Bevares Vatteri Bottas sluttede faktisk firer i VM tilbage i 2014, men det var mest takket være en hurtig Mercedes- motor.

kritiske røster omkring, DER ER MANGE hvordan Claire Williams drev teamet, men i sidste ende er det tabet af dygtige folk på vigtige poster, som har været årsag til turen på glidebanen og pladsen som bundprop i F1- feltet.

Jeg tror ikke, det direkte er dårlig ledelse fra Claire Williams side, men nærmere et eksempel på, at folk begyndte at hoppe fra borde, da Williams- skuden begyndte at tage vand ind.

kritisere Claire og Frank WilliDOG VIL JEG ams for en ting.

Jeg har de seneste tre- fire sæsoner undret mig over den forstokked­e udmelding fra deres side, når Claire sagde: ’ Williams teamet bliver ALDRIG solgt til anden side’.

Kom nu ind i kampen, teamet hænger kun lige akkurat sammen, hvad er der at miste ved at få en partner ombord?

En tanke, jeg havde, som tiltalte mig meget, var, at Williams skulle blive et Mercedes- juniorhold.

lægge sin skæbne i hænderHVOR­FOR IKKE ne på Toto Wolff, som så kunne sørge for, at Williams- bilen blev det, som vi i dag ser hos Racing Point, nærmest en tro kopi af fabriks- Mercedes- bilen.

Så kunne Toto placere sine juniorkøre­re der som tak for, at Williams- bilen var udstyret med Mercedes motor og gearkasse, affjedring og så meget aerodynami­k, som man kan tillade sig indenfor reglerne.

ER, at Williams sad fast i ideoPROBLE­MET logien om, at et Formel 1- team designer og bygger hele bilen selv.

Den tanke er så fortsat i live, nu har man blot flere penge at gøre det for.

Netop som alle troede, at teamet ville fortsætte som hidtil, har Claire og Frank meddelt, at de træder til side allerede efter weekendens grandprix, og der kommer således frisk blod på de ledende poster. Det bliver hårdt for Claire og Frank at sidde hjemme og se, hvad fremtiden bringer for deres livsværk.

 ?? FOTO: ERIC CABANIS/AFP/ RITZAU SCANPIX ?? Sir Frank Williams og den tekniske chef Patrick Head er et ikonisk par i Formel 1. Jason Watt havde en planlagt test med Williams- teamet, hvilket hans ulykke satte en stopper for.
FOTO: ERIC CABANIS/AFP/ RITZAU SCANPIX Sir Frank Williams og den tekniske chef Patrick Head er et ikonisk par i Formel 1. Jason Watt havde en planlagt test med Williams- teamet, hvilket hans ulykke satte en stopper for.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark