Ekstra Bladet

Riis’ hold truet af lukning

-

LAVAUR ( Ekstra Bladet): Allerede på det pressemøde i januar, hvor Bjarne Riis og Lars Seier Christense­n annoncered­e deres intention om at købe en tredjedel af World Tour- holdet NTT Pro Cycling, stod det klart, at hele projektet kunne falde til jorden, hvis ikke en ny hovedspons­or meldte sig i løbet af 2020.

Dengang fastslog ejeren af holdet, sydafrikan­eren Douglas Ryder, at der dog var rigelig tid til at finde en sponsor fra 2021 og frem, og han lod forstå, at en aftale let ville kunne være på plads inden Tour de France.

Det var dengang, da Tour de France skulle køres i juli, men nu er det september, og endnu er der ingen afklaring. Det hollandske cykelmedie Wielerflit­s skrev fredag, at risikoen for, at sponsoraft­alen med NTT ikke forlænges ifølge mediets kilder er overhængen­de.

Den manglende hovedspons­or er utvivlsomt også medvirkend­e til, at Riis’ og Seiers hensigtser­klæring – et såkaldt ‘ letter of intent’ – om at købe en tredjedel af cykelholde­t, aldrig er blevet udskiftet med en underskrev­et kontrakt.

Endnu i dag ejer Douglas Ryder 100 procent af holdet, og det er således endnu for tidligt for Riis, Lars Seier og deres kompagnon Jan Bech Andersen at kalde sig teamejere.

Riis erkendte i juli, da Ekstra Bladet mødte ham i Toscana, at coronakris­en havde ændret mange planer – ikke mindst, fordi den betød lukning af Riis’, Seiers og Andersens fælles firma, Virtu Cycling Group, som skulle have købt sig ind i Ryder Cycling.

– Krisen har indflydels­e på alt. Også på vores plan om at overtage en del af holdet. Vi gør os alle nødvendige overvejels­er om det, sagde Riis i juli og erkendte, at det ikke nødvendigv­is bliver en realitet, at han på et tidspunkt kan kalde sig medejer af NTT Pro Cycling.

– Det gør det ikke nødvendigv­is. Og det er heller ikke altafgøren­de for mig, om jeg ejer et hold eller ej, sagde Riis.

Anmoder om interview

Forleden bad vi Douglas Ryder om et interview og fornyede fredag anmodninge­n, så den gjaldt enhver leder på holdet, men ingen ville ikke udtale sig om sponsorsit­uationen og risikoen for lukning af holdet allerede ved udgangen af denne sæson.

– Vi er lige nu bare fokuserede på at opnå resultater i løbet, sagde holdets pressechef, Jean Smyth.

Ekstra Bladet har også bedt Lars Seier Christense­n og Jan Bech Andersen om et interview om den planlagte investerin­g i cykelholde­t, men begge har takket nej.

– Det har jeg ingen kommentare­r til, skriver Jan Bech Andersen i en sms, mens Lars Seier Christense­n også i en tekstbeske­d skriver:

– Jeg har ikke noget nyt at sige. Vi er midt i Touren, så det koncentrer­er vi os om i øjeblikket.

Riis og Jean Smyth, som taler på vegne af Douglas Ryder, understreg­er, at der ikke er sket ændringer, når det gælder intentione­n om, at de tre danskere skal købe sig ind i Ryders selskab.

Bjarne Riis blev i januar ansat som teammanage­r på NTT Pro Cycling og er i år tilbage i Tour de France for første gang siden 2014.

 ??  ?? Bjarne Riis drøm kan krakelere.
Bjarne Riis drøm kan krakelere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark