Ekstra Bladet

BRØDR□ FOR ALT❘D

Nyretransp­lantation mellem de to kolleger Henrik Harding Nielsen og Brian Andersen har skabt et ubrydeligt bånd og et stærkt venskab

- T□KST: TORB□N RASK FOTO: T❘M K❘LD□BORG J□NS□N

Nyretransp­lantation mellem de to kolleger Henrik Harding Nielsen og Brian Andersen har skabt et ubrydeligt bånd og et stærkt venskab.

1

4. januar næste år er det præcis ét år siden, at de to kolleger fra materialeu­dlejningsf­irmaet Ajos i Vejle gennemgik hver sin operation næsten samtidig på to operations­stuer ved siden af hinanden på Odense Universite­tshospital.

I den ene stue ofrede Henrik Harding Nielsen sin ene nyre til fordel for dialysepat­ienten Brian Andersen i den anden stue. Ekstra Bladet fulgte de to midaldrend­e mænd i de dramatiske, følelsesla­dede dage før, under og efter det, der blev en vellykket nyretransp­lantation.

Otte måneder senere mødtes vi igen med de to kolleger og venner på deres fælles arbejdspla­ds i den sydlige udkant af Vejle.

Nu beretter de to om, hvordan de har det i dag, og hvad operatione­rne har haft af konsekvens­er for dem selv, deres familie og, ikke mindst, deres relation til hinanden.

FORUD FOR

operatione­rne i vinter fortalte Henrik og Brian blandt andet, at de efterfølge­nde hver især ville lade sig tatovere for at mindes den skelsætten­de oplevelse. Det er dog ikke sket endnu, fordi de vil nå til den anden side af årsdagen, 14. januar, hvor de i øvrigt allerede har aftalt at gå ud at spise med deres respektive familier.

– En tommelfing­erregel er, at der skal være gået et år, inden man med overvejend­e sandsynlig­hed kan sige, at der ikke opstår større komplikati­oner som følge af transplant­ationen. Når vi er forbi det punkt, bestiller vi en tid hos tatovøren, lyder det samstemmen­de fra de to, der begge for længst er begyndt at arbejde på fuld tid igen.

BRIAN ANDERSEN

vil på sin ene overarm have tatoveret en åben nyre indhyllet i blomster med teksten ’ My kidney friend, Henrik Harding’ ( min nyreven, Henrik), mens Henrik Harding Nielsen vil have tegnet en lynlås der, hvor han blev skåret op, da han gav noget af sig selv til sin kollega og ven.

 ??  ??
 ??  ?? r a u n a j
.
5
2 t e d a l
B a r t s k
E
r a u n a j . 5 2 t e d a l B a r t s k E
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark