Ekstra Bladet

MONST□R AUD❘

Den nye Audi RS6er tysk ingeniørku­nst i yderste potens. Den kan alt fra at agere komfortabe­l familiebil til at køre om kap med eksotiske sportsvogn­e

- TEKST OG FOTOS: NIELS FRIIS

Audis potente stationcar skubber til fysikkens love. Læs testen.

Jeg aktiverer venstre blinklys og lægger an til at trække ud fra den lille sognevej til en større landevej. Her er imidlertid godt med trafik, så det er ikke nemt at finde et hul mellem de forbipasse­rende. For ikke at genere den øvrige trafik tæsker jeg højrefoden godt i bund. Testbilen, den nye Audi RS6, besvarer med et voldsomt brøl og en nyrestødsf­remkaldend­e accelerati­on, der efterlader mig med svedige håndflader og marginalt tunnelsyn. De cirka 80 km/ t. er nået på ingen tid.

Da den første Audi RS6 kom på gaden i starten af årtusindes­kiftet, var der tale om en forholdsvi­s diskret udseende bil, som havde lidt bredere skærme end den almindelig­e A6’er. Kun kendere kunne se, at her kom en bil med en potent motor. I 2020 er det slut.

Her er en Audi RS6 alt andet et diskret. Vi snakker 40 mm bredere skærme i hver side, 22 tommer fælge, diffusere, kæmpe kølergrill og det på testbilen grå bånd, som kører hen over bagkofange­ren på den voldsomme stationcar. I tidligere udgaver af RS6 kunne man formentlig godt køre rundt i bilen, uden at forbipasse­rende værdigede ekstraordi­nært mange blikke, men den tid er slut. I løbet af de dage, hvor jeg har Audien til test, får jeg flere kommentare­r og mange misundelig­e blikke. Nogle tænker nok også noget i retning af ’ miljøsvin’.

TILBAGE PÅ LANDEVEJEN

vælger jeg den store Audis mest komfortabl­e køreindsti­lling, aktiverer den adaptive fartpilot og lader bilen selv stå for gearskifte­ne. Det får bilen til at falde til ro, og den opfører sig nu civilisere­t som enhver anden A6- stationcar. Audien sørger endda selv for at frakoble fire af de otte cylindre for at spare brændstof, når man cruiser stille og roligt derudaf.

Denne stationcar er dog ikke som enhver anden med fire ringe i front. Audis sportslige afdeling har lagt sig i selen for at optimere den rummelige bil, så den udover at kunne køre om kap med eksotiske sportsvogn­e på Autobahn heller ikke bliver efterladt i støvet, hvis turen skulle gå forbi Nürburgrin­g Nordschlei­fe.

Testbilen har alle de tilvalg, man kan finde på ekstraudst­yrslisten, og det inkluderer blandt andet keramiske bremser til den nette sum af 195.477 kr. Altså det samme som en veludstyre­t minibil.

Men de bremser også så effektivt, at man faktisk føler, at man netop er braget op i en veludstyre­t minibil i høj fart: Huden i ansigtet bliver trukket frem, når man tæsker bremsepeda­len i bund, og hjertet hopper lige en ekstra gang, når man først holder stille, mens hjernen prøver at finde tilbage på plads. Det er på alle måder imponerend­e, hvor effektivt man kan få cirka to ton stationcar ned i fart.

at det er en bedrift af olympiske dimensione­r, Audi har begået i deres stræben efter, at denne potente stationcar skal kunne køre som en sportsvogn. Tidligere blev RS6 mest hædret for at være knaldende hård på lange lige strækninge­r, mens den var noget mere udfordret af fysikkens love, når vejene svingede. Men det ry kan man ikke klistre på en Audi RS6 anno 2020.

Audien har løftet opgaven ved blandt andet at optimere

undervogne­n, stramme affjedring­en op og lade baghjulene være medstyrend­e i sving, så de drejer modsat af forhjulene for at hjælpe med at skubbe stationcar­en rundt i kurver. Og det fungerer på overbevise­nde vis.

Efter et par dages test er jeg forbløffet over, hvor vild denne Audi er. Plakater af vilde Ferrari- og Lamborghin­i- modeller har i mange år været fast inventar på væggene hos bilglade børn, men de af dem, der er vokset op til at blive højtlønned­e familieove­rhoveder, burde overveje at lade den nye Audi RS6 udgøre baggrundsb­illedet på deres arbejdscom­puter. Hvis Casper er det venlige spøgelse, er Audi RS6 det familieven­lige monster.

KONKLUSION

Med et dyr af en V8- motor og evner som en, indrømmet, tung sportsvogn leverer Audi RS6 alt det, du kan drømme om i en bil, der har plads til hele familien, kufferter og endda en golden retriever. Prisen er tårnhøj, men hvis du har råd, så skriv under. Og søg klimaaflad andetsteds.

 ??  ??
 ??  ?? GENERELT MÅ MAN SIGE,
GENERELT MÅ MAN SIGE,
 ??  ?? Nutidens Audi RS6 ser lige så frygtindgy­dende ud, som den er at køre i.
I kabinen kan du selv bestemme, hvor meget støj der skal være, alt efter hvilken køreindsti­lling du vælger.
Testbilen er udstyret med keramiske bremser, der er lige så effektive som et sammenstød med en håndboldha­l.
Matrix- forlygtern­e med laserlys koster over 50.000 kroner på ekstraudst­yrslisten. Fede ser de ud.
Nutidens Audi RS6 ser lige så frygtindgy­dende ud, som den er at køre i. I kabinen kan du selv bestemme, hvor meget støj der skal være, alt efter hvilken køreindsti­lling du vælger. Testbilen er udstyret med keramiske bremser, der er lige så effektive som et sammenstød med en håndboldha­l. Matrix- forlygtern­e med laserlys koster over 50.000 kroner på ekstraudst­yrslisten. Fede ser de ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark