Ekstra Bladet

Giver millioner retur

Danske Bank erkender fejl og kompensere­r kunder for millioner

-

Yderligere 900 Danske Bank- kunder har tilsynelad­ende købt et investerin­gsprodukt med et afkast, der på overfladen var en god forretning for kunden. Sidenhen har det vist sig at have været en dårlig forretning fra starten.

Det viser en gennemgang af Danske Banks investerin­gsprodukte­r, som banken har iværksat, efter at det kom frem, at kunder af et anden investerin­gsprodukt, Flexinvest Fri, havde udsigt til at tabe penge på produktet, uden at de blev oplyst om det.

Danske Bank forventer at betale mellem 80 og 100 millioner kroner til kunderne i visse dele af bankens forretning ved navn Danske Portefølje­pleje.

Det oplyser banken i en pressemedd­elelse.

– Vores gennemgang viser, at omkring 900 kunder ikke modtog tilstrække­lig informatio­n om de forventede negative nettoafkas­t i de berørte lavrisikos­trategier.

– Det undskylder vi og kompensere­r naturligvi­s de berørte kunder, siger Danske Banks direktør for Private Banking i Danmark, Bente Nielsen.

I SAGEN OM FLEXINVEST Fri var der tale om, at banken valgte en investerin­gsprofil for kunderne med så lavt et afkast, at det ifølge bankens prognoser ville blive mere end spist af andre udgifter for kunderne.

Dermed stod kunderne til at tabe penge. Men selv om Danske Bank var klar over det, blev det ikke oplyst til kunderne.

Ifølge Danske Bank har der været en ’ lignende udfordring’ for de 900 kunder i Danske Portefølje­pleje.

Her laves en prognose over, hvilket afkast kunderne kan forvente af produktet baseret på en udvikling i markedet. I en periode fra 2017 til 2018 betød markedets udvikling, at produktet stod til at give negativt afkast – og altså koste kunderne penge.

Men det fremgik ikke af den gennemgang af produktet, som banken lavede i juli 2018, oplyser Danske Bank.

Ifølge banken blev den manglende oplysning opdaget, da man gennemgik sine investerin­gsprodukte­r efter Flexinvest Fri- sagen kom frem.

Vores gennemgang viser, at omkring 900 kunder ikke modtog tilstrække­lig informatio­n om de forventede negative nettoafkas­t i de berørte lavrisikos­trategier

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Yderligere 900 Danske Bank- kunder har tilsynelad­ende købt et investerin­gsprodukt, som har kostet dem penge. Danske Bank forventer at betale mellem 80 og 100 millioner kroner til kunderne.
FOTO: RITZAU SCANPIX Yderligere 900 Danske Bank- kunder har tilsynelad­ende købt et investerin­gsprodukt, som har kostet dem penge. Danske Bank forventer at betale mellem 80 og 100 millioner kroner til kunderne.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark